blog-post image

Jak vybrat konferenční stolek?

Konferenční stolek je součástí každé domácnosti a každá domácnost preferuje jinou velikost, design i materiál. Někdo jej má pro jeho praktické využití, někdo zase jako designový doplněk. 

Jak ale takový konferenční stolek vybrat, aby se vám hodil do místnosti a zároveň měl všechny parametry, které od něj očekáváte? 

Vybrat konferenční stolek »

Výška stolku

Výška stolku je jedním z nejzásadnějších parametrů. Pokud si vyberete moc vysoký, který bude vyšší než sedák vaší sedací soupravy, nemusí být pro vás pohodlné, si na něj cokoli odkládat. 

Pokud však bude naopak zase moc malý, bude sloužit nakonec jen jako opěrátko na nohy. Proto se tedy doporučuje vybírat konferenční stolek zhruba ve výšce vaší pohovky. Tohle ale platí v případě, kdy si stolek pořizujete před sedačku. 

Někdo má rád odkládací plochu vedle sedačky a tam je zase nutné, aby byla výška téměř v rovině s krajem pohovky (opěrátka na ruce). 

Tip na stolek, hodící se vedle gauče:

Bílý konferenční stolek s nohami z dubového dřeva Furnhouse Life, Ø 80 cm

Obr.: Bílý konferenční stolek s nohami z dubového dřeva Furnhouse Life, Ø 80 cm

Odkládací plocha stolu 

Velikost odkládací plochy stolu je také dost stěžejním parametrem. Pokud máte sedačku do tvaru L a vyberete stolek moc velký, nemusí vám zbýt prostor na nohy při sezení. 

Naopak, pokud vyberete zase moc malý, někdo na něj prostě nedosáhne. Nejlepším řešením je, vyznačit si na podlahu před sedačku velikost odkládací plochy třeba lepící páskou a poté si tento prostor změřit a podle toho vybírat. Každá sedačka a každá stolek nezapadnou k sobě. 

Tip na konferenční stolek s velkou odkládací plochou:

Valnatura KONFERENČNÍ STOLEK, dub, černá, barvy dubu - černá, barvy dubu

Obr.: Valnatura KONFERENČNÍ STOLEK, dub, černá, barvy dubu - černá, barvy dubu

Úložný prostor konferenčního stolku 

Některé konferenční stolky mají možnost úložného prostoru navíc. Některé mají šuplíky, některé zase o patro navíc. Tyto prostory slouží jako úložný prostor pro noviny, ovladače na televizi atd. Pro někoho je to však prostor pro shromažďování zbytečných věcí. 

Tohle je opravdu na preferenci každého, jak chce konferenční stolek využívat a co se každému líbí. Avšak doporučuji promyslet, zda jste tip shromažďovací nebo ne, pokud ano, nekupujte si stolek s úložným prostorem. 

Tip na konferenční stolek s úložným prostorem:

Hom`in KONFERENČNÍ STOLEK, dub, bílá, barvy dubu - bílá, barvy dubu

Obr.: Hom`in KONFERENČNÍ STOLEK, dub, bílá, barvy dubu - bílá, barvy dubu

Design

Často se stává, že kupujete konferenční stolek jako samotný kus, ne jako součást soupravy nábytku. Proto je třeba myslet na to, jaký styl již v místnosti máte, abyste stolek správně sladili a zapadl do designu místnosti. 

Zároveň taky bacha na to, jak moc bude stolek využíván, pokud máte děti nebo časté návštěvy, nedoporučuju kupovat si stůl se sklem. Nejen že bude neustále zapatlaný a budete jej muset leštit, ale také z hlediska bezpečnosti to není nejlepší volba. Proto je potřeba i myslet na to, zda koupíte stolek s ostrými nebo zaoblenými hranami. 

Tip na designový konferenční stolek:

DekorStyle Konferenční stolek DIAMOND 70cm černý

Obr.: DekorStyle Konferenční stolek DIAMOND 70 cm černý

Shrnutí na závěr 

Výběr konferenčního stolku není jednoduchý. Při výběru hodnotíte několik parametrů a to především: výška, velikost odkládací plochy, design a úložný prostor. Výběr neuspěchejte, přeci jen je konferenční stolek část nábytku, která je docela dost využívána a docela dost vidět. 

Vybrat konferenční stolek »

TOP produkty z kategorie Konferenční stolky