blog-post image

Jaro, čas na změnu!

Jaro bývá často spojováno se příchodem změny, s příchodem něčeho nového, svěžejšího, lepšího. Na jaře kvete příroda, rozrůstá se zvěř, otepluje se, lidé začínají sportovat, cestovat. 

Proč tedy tuhle jarní změnu neuchopit pořádně a neudělat změnu i u vás doma? Můžete interiér celý změnit od A až do Z, nebo vystačí pouze změna jednoho kusu nábytku v místnosti? Pojďme si ukázat, jaké změny můžete udělat. 

Proč měnit interiér a proč právě na jaře? 

Jaro je čas, kdy se po zimě všichni dostáváme zase do kondice, zlepší se sluníčkem nálada, příroda rozkvete a zazelená se. Proč nevyužít této svěžesti jarního času a nezačlenit ho do domácnosti? Není nic lepšího než svěží nová domácnost. Dokážete si to představit?

Co je typické pro pocit jara v interiéru?

Barvy

Položme si otázku. Co jaro dělá jarem? Kvetou květiny! Lesy a louky se zelenají, nebe je modré. Proto ty nejtypičtější barvy pro jaro jsou: odstíny žluté, oranžové, růžové, fialové, modré a zelené barvy. 

Vzory

Mezi jarní vzory řadíme samozřejmě květiny, listy, ale i v jednoduchosti je krása, proto jednobarevné povlečení nebo závěsy, nám nádech jara do domácnosti také dají. 

Vzdušný prostor 

Nezapomeňte, že jaro je také symbolem pro novotu, svěžest, čerstvost. Rozhlédněte se kolem sebe a zjistíte, že v místnostech máte spoustu zbytečného nábytku, spoustu zbytečných dekorací, nebo ozdob, které zaplňují místo. Protřiďte je. Zbavte se nepotřebného a provzdušněte tím místnosti. 

Květiny 

Nejjednodušší způsob, jak do interiéru vehnat jaro. Všude kolem vás něco kvete. Luční kvítí, tulipány, stromy… Květinářství mají také plno různých druhů květin, které jen tak nepotkáte za domem. Osvěžte domácnost tím, že na stůl, na okno, kamkoli to jen jde, dejte květiny

Jarní dekorace

V neposlední řadě je spousta možností, kde nakoupit jarní dekorace, případně spousta možností, jak si takové jarní dekorace vytvořit doma. Velikonoční výzdoba, kapradí, zvířátka, ubrusy a ubrousky… je nekonečné množství jarních dekorací a navíc, ve fantazii se meze nekladou. 

Tipy na změnu interiéru a bez rekonstrukce!

Velké změny se dají dělat i malými činy. Není vždy potřeba zasahovat do kachliček v koupelnách nebo měnit podlahy. Stačí jeden kus nábytku, nebo nové závěsy a uvidíte, jak se interiér změní. 

Změna stěn 

Není nic jednoduššího než na zdi pověsit nový obraz, nebo tapetu

Tapeta na zeď Dekornik Secret Garden, 50 x 280 cm                                                      

Obr. Tapeta na zeď Dekornik Secret Garden, 50 x 280 cm

Obrazy jsou různorodé, můžete je ladit s nábytkem anebo naopak, interiér obrazy rozbít. Můžou vynikat, nebo splývat, je to jen na vás.

Vícedílný obraz Graham & Brown Classic Poppy

Obr. Vícedílný obraz Graham & Brown Classic Poppy

Tapety jsou také skvělou volbou. Divili byste se, ale jedna nová zeď, vytvoří z místnosti místnost úplně novou. 

Změna nábytku 

Myslete na to, že i změna jediného kusu nábytku v místnosti může zapříčinit absolutní změnu celkového dojmu v interiéru. Co takhle nová sedačka? Dnes je v módě venkovský styl anebo naopak extravagantní hořčicová barva, nebo barvy pastelové. Nechte se unést a rozšoupněte se. Nebojte se toho, že bude sedačka vyčnívat z místnosti. Chtěli jste přece nový svěží vzhled! :) 

Žlutá rozkládací pohovka Balcab Home Julia

Obr. Žlutá rozkládací pohovka Balcab Home Julia

Květiny řezané a květiny pěstované doma 

Nezapomínejte, že symbolem jara jsou hlavně kvetoucí rostliny. Zasaďte si květinky a bylinky doma anebo si doplňujte jarní atmosféru doma řezanými květinami na stole, na komodě a kdekoli jinde. 

  

 

Povlečení a přehozy

V neposlední řadě můžete vdechnout jaro i do vaší ložnice, a to úplně stačí povlečením a přehozem ve stylu jara. Světlé, nebo barevné odstíny, květiny a vzory… S jarem usínáte, s jarem se probouzíte a vypadá to skvěle! 

Šedé povlečení Catherine Lansfield Canterbury Rose, 135 x 200 cm

Obr. Šedé povlečení Catherine Lansfield Canterbury Rose, 135 x 200 cm

Jaro v koupelně

Do koupelny můžete jaro vehnat vůní, květinami, ručníky, nebo novými koberečky. V koupelnách se většinou moc dobře nedaří živým květinám, proč tedy nezvolit umělou květinu, která vypadá stejně dobře? 

Sada 4 umělých květin Unimasa Bouquet

Obr. Sada 4 umělých květin Unimasa Bouquet

Zde tip na kobereček, který by se také mohl hodit do koupelny. Je krásný, hraje barvami a jarem. 

Koberec Universal Tikey Romea, 160 x 230 cm

Obr. Koberec Universal Tikey Romea, 160 x 230 cm

Závěsy 

Nezapomeňte na veselejší závěsy. Ty dělají místnost útulnější a ve správné volbě barev budou dělat místnost i svěžejší. 

Sada 2 závěsů Catherine Lansfield Canterbury Rose, 168 x 183 cm

Obr. Sada 2 závěsů Catherine Lansfield Canterbury Rose, 168 x 183 cm

Shrnutí na závěr

Jaro je moje nejoblíbenější období. Tradičně na jaře provádím spoustu změn a to např. v mém jídelníčku, ve sportovních aktivitách tak hlavně právě v interiéru. Přeci jen doma nakonec trávíme ten nejdůležitější čas. S rodinou v klidu odpočíváme a není pro mě snad nic příjemnějšího než mít domov krásný svěží s nádechem jara. Nezapomínejte tedy na relax a udržování dobré nálady! :)

TOP produkty z kategorie Dekorace

Podobné články

Jak zařídit domov podle feng shui?

Slyšeli jste už někdy o Feng shui? Zajímá vás, co to je, případně jak jej můžete doma využít?

Feng shui (píše se také feng-šuej) je tradiční čínské učení, které se zabývá vztahem člověka a jeho životního prostoru v čase. Pokouší s...

Nejoblíbenější styly bydlení

Zařizujete si nové bydlení, nebo děláte rekonstrukci toho původního a vybíráte si, do jakého stylu budete ladit interiér? Ať už bude jakýkoli, nezapomeňte myslet na to, že je to váš domov, takže se v něm musíte cítit, jak jen nejlépe mů...