blog-post image

Tipy na grilování, aneb co vám nesmí chybět na grilovačce

Letní grilování je v plném proudu a vy si pořizujete grilovací vybavení, jenže si nevíte rady, co vše je na takovou super grilovačku potřeba? V tomto článků jsem shrnula pár nejdůležitějších kousků, které vám nesmí doma chybět. 

Gril

Gril je tou nejzásadnější částí vaší grilovačky. Bez grilu to přece jen není ani grilovačka. Samozřejmě je také důležitý výběr grilu, podle počtu pozvaných osob apod. Pokud si nevíte rady, jaký gril je vhodný právě pro vás, doporučuji přečíst si článek “Jak vybrat gril”.

Chci nový gril »

Nábytek

Zahradní nábytek je další velice zásadní částí grilovačky. Dostatek místa k sezení je téměř stěžejní. Hosté přece nebudou u jídla stát, nebo čekat, že se u stolu prostřídají. Je tedy potřeba myslet na dostatek místa k sezení, podle počtu pozvaných hostů. 

Tip na posezení:

Zahradní set z akáciového dřeva s kovovou konstrukcí Ezeis Brick

Obr.: Zahradní set z akáciového dřeva s kovovou konstrukcí Ezeis Brick

Kleště a věci ke grilu

Nic vám neusnadní práci lépe než správná a početná výbava na manipulaci s jídlem. 

Tip na set grilovacího nářadí:

Set 18 kusů grilovacího nářadí v kufříku Cattara Alu

Obr.: Set 18 kusů grilovacího nářadí v kufříku Cattara Alu

Talíře a příbory

Nezapomeňte přepočítat, zda máte dostatek nádobí k servírování jídla vůči počtu osob a něco navíc do zásoby. Pokud máte málo, nebojte se využít plastového, nebo jednorázového nádobí. Případně dokoupit zvlášť další kusy nádobí, které budou sloužit jen pro tyhle příležitosti. 

Tip na levné talíře:

TALÍŘ JÍDELNÍ, - bílá

Obr.: TALÍŘ JÍDELNÍ, - bílá

Skleničky

Nedostatek skleniček nejen na nealkoholické nápoje, ale i na míchané drinky nebo panáků vám také může dost znepříjemnit grilování. Proto si dopředu promyslete, zda jich máte dostatek, případně můžete využít plastové jednorázové kelímky, plastové kelímky pevné anebo dokoupit další sady skleniček.

Tip na sadu sklenic:

Leonardo SADA SKLENIC - průhledné

Obr.: Leonardo SADA SKLENIC - průhledné

Karafa na vodu

Vody v létě nikdy není dost, a proto se vám můžou hodit karafy. Nejen, že do nich připravíte nealko nápoje, např. voda s mátou a citronem, ale také do nich můžete připravovat alkoholické nápoje. Např. mojito, aperol apod.

Vybrat džbán nebo karafu »

Ledovač

Led je v létě nepostradatelnou součástí vaší výbavy. Avšak ne každý z vás má americkou lednici se zabudovaným ledovačem anebo možnost mrazit led v nádobkách v mrazáku. Proto jsou pro vás k dispozici i externí přenosné ledovače. 

Tip na výrobník ledu:

Guzzanti GZ 120 výrobník ledu

Obr.: Guzzanti GZ 120 výrobník ledu

Odpuzovač hmyzu a moskytiera

Na letních grilovačkách se sedí přeci jen někdy i do noci a v tu chvíli začíná létat všelijaká havěť a otravovat. Proto jsou vyráběný odpuzovače hmyzu, které hmyz buď vyženou, polapí, nebo nepustí k vám jako třeba moskytiéra. 

Tip na lapač hmyzu:

Sencor SIK 5000BK lapač hmyzu; 50003296

Obr.: Sencor SIK 5000BK lapač hmyzu; 50003296

Zábava pro děti

Grilovačka není jen zábavou pro dospělé, ale také zábavou pro děti. A pokud není pro děti zábavná, naopak nebude zábavná pro rodiče. Však to znáte. Tudíž je fajn, mít na takové grilovačce k dispozici něco, s čím se děti zabaví. Ať je to zahradní domek, pískoviště, trampolína, houpačky a skluzavky.

Vybrat zábavu na zahradu pro děti »

Závěrečné shrnutí

Nezapomeňte si před grilovačkou spočítat počet hostů, který je pro vás kapacitou vybavení na grilování v pohodě, anebo naopak, pokud máte moc hostů a málo věcí na grilování k dispozici, je potřeba vybavení ve správném množství dokoupit. Pak už si jen užijte grilovačku a léto! 

TOP produkty z kategorie Grilování a piknik

Podobné články

Jak vybrat gril?

Grilovací sezóna je tady a vy zvažujete nový gril? Přeci jen je to ta nejdůležitější část grilovačky, takže si chcete dát záležet na správném výběru, avšak si nevíte rady s tím, který z těch mnoha grilů na výběr je nejlepší právě pro...

Jak vybrat gril?

Grily jsou skvělý způsob, jak vařit jídlo venku. Dodávají se v mnoha různých tvarech a velikostech s různými funkcemi. Může být těžké rozhodnout se, který gril je pro vás ten pravý, ale my vám pomůžeme! V tomto příspěvku na blogu bude...