Skladování a přenos potravin

V kategorii skladování a přenos potravin naleznete vše co potřebujete ke skladování a přenos potravin. Pokud vás zajímají tipy, jak ideálně skladovat potraviny, pokračujte ve čtění. 

Téměř všem se stává, že vyhazuje prošlé potraviny, které byly doma uskladněny někde vzadu v poličkách a zapomnělo se na ně. Také se často stává, že mouky a koření a jiné sypké potraviny jsou napady moly a nebo jinými parazity. Zároveň také bývá ve špajzce dost často nepořádek a my se tak nevyznáme co kde máme a zbytečně pak nakupujeme nové a nové potraviny. Chytré a správné skladování potravin vám šetří nejen čas při jejich hledání, ale hlavně peníze. 

Pokud se chcete dozvědět pár rad a tipů jak si zorganizovat špíz, přečtěte si článek "Jak zorganizovat špíz", nebo pokračujte ve čtení a pár tipů se dozvíte níže.

Přejít na článek jak si zorganizovat špíz »

Jak potraviny skladovat? 

Základním pravidlem je, že vše co je sypké a otevřete to, je nutné to ihned přesypat do dózy s uzavíratelným víkem. Např. mouky, koření apod. Protože právě tohle jsou ty nejčastější potraviny, které přitahují havěť, která se v nich pak množí. 

Mezi další super organizéry, které můžete do své spíže využít jsou bedýnky a pytlíky. Do bedýnek si můžete uložit téměř cokoli a do pytlíků můžete uskladnit cibuli brambory a jiné potraviny, které se mohou po špajzde rozkutálet a v plastových sáčcích zapařit. 

Aby vaše špíz zůstala uspořádaná a vy jste neztratili přehled o tom, co v ní máte, doporučuji si ji zorganizovat  podle sektorů. Např. mouky a cukry, koření, oleje a konzrevy. Prostě stejné nebo podobné druhy potravin uskladňovat  vedle sebe. 

Zároveň je důležité, aby jste vždy nové potraviny umisťovali za ty, které už ve špajzce máte. Tím si zajistíte, že vám žádné neprojdou a nic nebudete muset vyhazovat. 

Vše co pro organizaci špíze potřebujete naleznete v této kategorii. 

Skrýt popis