Skladování a přenos potravin Kähler Design

V této kategorii našeho srovnávače naleznete vše, co potřebujete ke skladování a přenos potravin. Pokud vás zajímají tipy, jak ideálně skladovat potraviny, pokračujte ve čtení. 

Téměř každému se stane, že vyhazuje prošlé potraviny, na které se doma zapomnělo v zadních částech poliček, spižírny či skříně. Také se často stává, že mouky, koření a jiné sypké potraviny jsou napadeny moly anebo jinými parazity. Zároveň také bývá ve spižírně dost často nepořádek a my se tak nevyznáme, co kde máme a zbytečně pak nakupujeme nové a nové potraviny. Chytré a správné skladování potravin vám šetří nejen čas při jejich hledání, ale hlavně peníze. 

Pokud se chcete dozvědět pár rad a tipů, jak si zorganizovat špíz, přečtěte si článek "Jak zorganizovat špíz", nebo pokračujte ve čtení.

Přejít na článek jak si zorganizovat špíz »

Jak potraviny skladovat? 

Základním pravidlem je, že vše, co je sypké a otevřete to, je nutné ihned přesypat do dózy s uzavíratelným víkem. Např. mouky, koření apod. Protože právě tohle jsou ty nejčastější potraviny, které přitahují havěť, která se v nich pak množí. 

Mezi další skvělé organizéry, které můžete do své spíže využít jsou bedýnky a pytlíky. Do bedýnek si můžete uložit téměř cokoli a do pytlíků můžete uskladnit cibuli, brambory a jiné potraviny, které se mohou po špajzce rozkutálet a v plastových sáčcích zapařit. 

Aby vaše špíz zůstala uspořádaná a vy jste neztratili přehled o tom, co v ní máte, doporučuji si ji zorganizovat podle sektorů. Např. mouky a cukry, koření, oleje a konzervy. Prostě stejné nebo podobné druhy potravin uskladňovat vedle sebe. 

Zároveň je důležité, abyste vždy nové potraviny umisťovali za ty, které už ve špajzce máte. Tím si zajistíte, že vám žádné neprojdou a nic nebudete muset vyhazovat. 

Vše, co pro organizaci špíze potřebujete naleznete v této kategorii. 

Skrýt popis