Popis
Kapacita udírny Do Kaiserovo prosklený 100' nafutrujete 50 klobás, 25 pstruhů, nebo 15 kg masnýho i nemasnýho proviantu. Udit můžete i sýry, zeleninu nebo třeba sůl. Mrkněte na moje tipy a recepty a nechte se inspirovat! Design udírny Kaiserova 100' patří k oblíbeným nerezovým udírnám. Svým objemem je to ideální udírna s poměrem cena/výkon. Díky prosklení můžete sledovat, jak se proviant mění v uzenou pochoutku. Použití udírny Kaiserova 100' je jednoplášťová nerezová udírna. proto jí využijete od jara do podzimu, dokud teplota venku neklesne pod 5 °C. Je ideální na zahradu, na terasu a nebo jí ric pic převezete třeba na chalupu. Rozměry udírny: 39,5 x 110 x 27,5 cm Objem komory: 39,5 x 95 x 27 cm Váha udírny: 17 kg Materiál: Nerezová Max. provozní teplota: 150°C Kapacita potravin: 15 kg Univerzální K uzení v Kaiserovo 100' nepotřebujete žádný zdroj energie. V ohništi stačí rozdělat žhavý základ a přikládat mokrou dřevěnou štěpku pro vývoj dýmu. Můžete udit také studeným kouřem pomocí generátoru. Jednoduchá Udírna sama o sobě funguje jako komín. Není tedy důležitý žádný přídavný komínek a proudění kouře regulujete pomocí vzduchové klapky. Ta musí být vždy alespoň z části otevřená, aby kouř udírnou hezky proudil. Fortelná Všechny nerezové udírny vyrábíme poctivě v Křižanově na Vysočině. Proto vám na udírnu, její konstrukci, sváry i nýtování mohu nabídnout 5 letou záruku a k tomu kvalitní sužby. Na sichr! Základní výbava Kaiserovo 100' Všechen vercajk potřebný k vašemu prvnímu uzení je součástí balení Topeniště Kaiserův teploměr Odkapová miska 2 x rovný rošt 1 x Rošt na ryby 5 x Háček ve tvaru S 5 x Háček ve tvaru U Buková štěpka 500 g Doporučuju přikoupit Podstavec udírny Doporučuju přikoupit Kaiserův čistič Doporučuju přikoupit Ochranný obal Doporučuju přikoupit Nakládací láky Jak na to při vašem prvním uzení? S ohnišťem na dřevo se uzení v Kaiserovce od "klasiky" nijak neliší Krok 1 V topeništi založte žhavej základ podobný tomu jako na grilování. Můžete použít dřevěné uhlí, nebo větší kusy proschlýho tvrdýho dřeva. Ideální bude bukový a bez kůry. Krok 2 Jakmile je základ dostatečně žhavej, přihoďte na uhlíky mokrou dřevěnou štěpku. Ta se postará o vývin toho správnýho kouře. Pozor, v topeništi nesmí hořet otevřenej oheň! Krok 3 Poté vložte ohniště do udírny a jakmile je udírna hezky vyhřátá, můžete lifrovat proviant. Ohniště průběžně každých 30 min. kontrolujte a případně doplňte mokrou štěpkou. Máte-li raději videa, mrkněte na můj youtube. najdete zde mimo jiné i postup, jak tu naší fortelnou Stovku rozhicovat. Uzení je kumšt Moje prosklená 100' je ideální domácí udírna pro všechny, kdo chtějí nahlédnout do uzenářského řemesla. Tak raušovní uzení! Uzení je nové grilování Tak ať vám šmakuje!.
Vlastnosti produktu
materiál | nerez |
hmotnost masa | až 15kg |
druh topení | topeniště na dřevo |
sezóna uzení | od jara do podzimu (udírny bez izolace) |
zaměření | domácí a zahradní |
velikost udírny | střední udírna |
model udírny | "100" |
Značka Kaiser
EAN: 8595561300055