Popis
    Udělat doma pořádný poctivý klobásy není tak náročný, jak vám v začátku může připadat.   Nemusíme zmiňovat, že oproti kupovanejm přesně víte, co v nich je, jsou vyuzený poctivě celou dobu a nejen pár minut a nebo hůř pomatlaný tekutým kouřem, jak se to dnes bohužel běžně dělá ve velkovýrobě. Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásky. Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta PROKOPOVIC je bylinková a je to na řezu hezky vidět.   Celý sáček doporučuju na 5 kg masa.       Složení: Černý pepř, saturejka, bazalka, petrželová nať, majoránka, dextróza, glukózový sirup Trvanlivost: min. 1 rok   Vyrobeno v Česku    RECEPT NA 5 KG PROKOPOVIC BYLINKOVÝCH KLOBÁSKŮ BUDETE POTŘEBOVAT:   1 celý balíček PROKOPOVIC směsi koření 1 00 až 125 g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice) 3 kg vepřovýho boku bez kůže 1 kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete že 1 kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný) cca 3 deci  vody vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)   POSTUP: Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2× na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.   No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca  70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.   Tak raušovní uzení!      .

Značka Kaiser