Popis
Steakový nůž XinZuo Jiang 5" (B46W) Steakový nůž XinZuo Jiang B46W  5" pochází z tradičního čínského města nožů  Yangjiang, ve kterém se vyrábí ty nejlepší nože celá staletí. Místní mistři si své umění výroby a opracování nožů předávají z generace na generaci. XinZuo při výrobě tohoto nože využívá to nejlepší z moderní a tradiční výroby nožů.   Každý nůž od výrobce XinZuo je jedinečný , díky závěrečnému preciznímu ručnímu opracování. Přednosti kuchyňských nožů z řady Jiang B46W Řada nožů B46W Jiang patří mezi vrcholné dílo našich mistrů nožířů. Na čepel nožů byla použita japonská ocel AUS10 , která je právem označována jednou z nejlepších ocelí pro kuchyňské nože určené pro profesionální kuchaře i nadšence, kteří se s běžnými noži nespokojí. Jedinečnost nožů podtrhuje rukojeť z ořechového dřeva , která má moderní vzhled s důrazem na ergonomii. Steakový nůž od XinZuo pro snadné krájení Steakové nože jsou základem pro kvalitní gastronomický zážitek z dobrého steaku. Není nic horšího nežli přetažený steak a nekvalitní nůž, který maso spíše potrhá a poškodí, čímž dojde k vytečené veškeré šťávy. Kvalitní steakové nože od XinZuo vám dokáží, že steak lze krájet ladnými řezy bez potřeby použití velké síly. Vzhledem k oblibě konzumace masa a steaků v České republice by   steakový nůž by neměl chybět v žádné domácnosti. Vyroben z prémiových materiálů s mistrnou ruční prací Tento  steakový nůž  je vyroben  z prvotřídní damaškové oceli AUS10, která je vyráběna věhlasnou firmou Aichi Steel v Japonsku. Tato inovativní japonská ocel se vyznačuje vysokou ostrostí a odolností. Ocel má vysoký obsah uhlíku (1,10 %) a vysoký obsah chrómu (14,50 %), díky kterým má vyšší odolnost proti korozi.   Tvrdost oceli činní 60+/-2 Rockwella. Jádro čepele nože z japonské oceli má 67 vrstev a prošlo vakuovým kryogenním zpracováním. Ochranu proti korozi zajišťuje vnější SUS430 nerezová ocel , do které je jádro nože vloženo. Zajímavost : XinZuo jako přední inovátor v oblasti výroby kuchyňských nožů kombinuje tradiční a nejmodernější techniky výroby. Díky jeho nejmodernější metodě vakuového tepelného zpracování mají kuchyňské nože XinZuo ve srovnání s noži vyrobenými pouze běžným tepleným zpracováním vyšší tvrdost a ostrost, též delší živostnost. Ve spojení s tradičním závěrečným ručním ostřením nožů mistry nožíři, s jejichž umem předávaným z generace na generaci se žádný stroj nemůže srovnávat, mají kuchyňské nože XinZuo i prémiovou ostrost, kterou strojově ostřené nože nedosahují. Rukojeť z ořechového dřeva Rukojeť nože je vyrobena ze severoamerického černého ořechu. V rukojeti vyniká řemeslně ručně leštěná syntetická volská kost.  Barva a vzhled materiálu rukojeti nože se může oproti produktovým obrázkům mírně lišit z důvodu výroby rukojeti z jiného kusu dřeva nebo rozdílným stářím dřeva. Rukojeť dokonale padne do ruky a pohodlně se drží i při déle trvajícím krájení v profesionální kuchyni. Dárkové ekologické balení nože Steakový nůž XinZuo Jiang B46W 5" je zabalen v elegantní ekologické krabičce , se kterou je ideálním praktickým dárkem do domácnosti. Krabička této řady nožů je založena na ekologických materiálech a šetrnosti k životnímu prostředí. S jednotným elegantním vzhledem.  Kvalitní nůž od výrobce XinZuo v takovéto krabičce udělá radost každému obdarovanému.     Rozměry a parametry steakového nože Nůž XinZuo Jiang B46W 5" Značka: XinZuo Řada: Jiang B46W Typ nože: Nůž na steaky Délka čepele: 131 mm Výška čepele: 33 mm Délka rukojeti: 126 mm Celková délka: 257 mm Tloušťka: 2,5 mm Hmotnost: 104 g Materiál: Jádro: Japonská damašková ocel AUS10 67 vrstev Vnější ochrana: nerezová ocel SUS430 Tvrdost: 60+/-2 Rockwella Rukojeť: Ořechové dřevo Místo výroby: Yangjiang Čína.

Vlastnosti produktu

druh oceli damašková
velikost čepele 5"
řada nožů jiang b46w

Značka XinZuo

EAN: 3583154192564