Popis
RAN PLUS Kiritsuke nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ - proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne). Čepel se skládá ze 69 vrstev damascénské oceli s enormně odolným jádrem z nerez oceli VG 10 o tvrdosti HRC 60-61. Čepel je ozdobena ručně tepaným logem. Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty , uvnitř s voskově odlévanou rukojetí z nerez oceli. Ergonomicky tvarovaná rukojeť z micarty se příjemně drží a mokrá neklouže. Konec rukojeti a záštita z nerez oceli 18/10 a pevné, odolné provedení zaručují vysokou trvanlivost. Koncovka rukojeti nože RAN PLUS je ozdobena ručně tepaným logem. Použití a péče: Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu. Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí. Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem. Nože nemyjte v myčce na nádobí. Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí. Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Soubory ke stažení Pokyny pro používání japonských nožů Yaxell.
Vlastnosti produktu
značky | yaxell |
délka čepele | 20 cm |
počet vrstev oceli | 69 |
Značka Yaxell
EAN: 4984909366343