Popis
ZEN Kiritsuke nůž  s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ -  proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne). Čepel  je zhotovena z extrémně tvrdé japonské  VG 10 oceli o tvrdosti 61 HRC , která zaručuje noži vynikající ostrost a trvanlivost. Jádro je obložené vysoce kvalitní nerezovou ocelí z obou stran. Důlkování od  kladiva na horní části čepele dodává nožům působivý vzhled. Rukojeť  je vyrobena z  černé plátnové micarty , která se příjemně drží, mokrá neklouže a je velmi odolná. Rukojeť je dokonale vyleštěna a pevně připojena pomocí 2 nerezových nýtů. Použití a péče: Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu. Nože nejsou určeny na krájení masa s kostí. Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem. Nože nemyjte v myčce na nádobí. Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí. Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Soubory ke stažení Pokyny pro používání japonských nožů Yaxell.

Vlastnosti produktu

značky yaxell
délka čepele 20 cm
počet vrstev oceli 37

Značka Yaxell

EAN: 4984909355347