blog-post image

​​​​​​​Aromaterapie a rozdíl mezi aroma difuzérem a aromalampou?

Existuje mnoho různých způsobů, jak využít výhod aromaterapie. Můžete použít aroma difuzér, aromalampu, nebo dokonce esenciální oleje přímo inhalovat. V tomto příspěvku na blogu probereme rozdíl mezi aroma difuzéry a aromalampami. Budeme také mluvit o výhodách a nevýhodách každého z nich. Nakonec vám pomůžeme vybrat to správné zařízení pro vás a řekneme vám, jakou má funkci.

Aromaterapie je oblíbený způsob relaxace a zlepšení nálady. Dá se to udělat mnoha způsoby, ale dva běžné způsoby jsou použití aroma difuzéru nebo aromalampy. Takže, jaký je mezi nimi rozdíl? A jak si vybrat, který z nich použít?

Vybrat aromalampu nebo aroma difuzér »

Co je aromaterapie a k čemu je dobrá?

Aromaterapie je praxe používání esenciálních olejů k podpoře fyzické a psychické pohody. Aromatické sloučeniny v esenciálních olejích mohou ovlivnit tělo mnoha způsoby, včetně snížení stresu a úzkosti, zlepšení spánku a zmírnění bolesti.

Existuje několik způsobů, jak používat esenciální oleje pro aromaterapii. Jednou z oblíbených metod je použití aroma difuzéru, který rozptýlí olej do vzduchu, abyste jej mohli vdechnout. Můžete také přidat pár kapek esenciálního oleje do koupele nebo jej vmasírovat do pokožky.

Pokud máte zájem vyzkoušet aromaterapii, nezapomeňte si zakoupit vysoce kvalitní esenciální oleje z renomovaného zdroje. A vždy se před použitím esenciálních olejů poraďte s lékařem nebo jiným poskytovatelem zdravotní péče, zvláště pokud máte zdravotní potíže.

Rozdíl mezi aroma difuzérem a aromalampou

Aroma difuzér je zařízení, které rozptyluje éterické oleje do vzduchu. Aroma lampa na druhé straně ohřívá esenciální oleje, aby vytvořila vonnou páru. Pro zlepšení vůně místnosti lze použít difuzéry i lampy, ale fungují různými způsoby.

Aroma difuzéry využívají ultrazvukové vlny k vytváření vibrací ve vodě, kterou jsou naplněny. Tento proces rozkládá esenciální oleje na drobné částečky, které se pak uvolňují do vzduchu. Aromalampy využívají teplo k zahřívání esenciálních olejů a uvolňují je do vzduchu jako páru.

Při výběru mezi aroma difuzérem a aromalampou je třeba zvážit několik faktorů. Velikost místnosti, kterou chcete provonět, typ esenciálních olejů, které chcete použít, a váš rozpočet jsou důležité faktory, které je třeba mít na paměti.

Aroma difuzéry jsou obvykle dražší než lampy, ale také vyžadují méně údržby. Aromalampy jsou předem levnější, ale kvůli topnému článku je možná bude potřeba častěji vyměňovat.

Pokud jde o výběr mezi aroma difuzérem a aromalampou, záleží opravdu na osobních preferencích. Při rozhodování zvažte velikost místnosti, kterou chcete provonět, a typ esenciálních olejů, které chcete použít. Ať si vyberete kteroukoli možnost, můžete si užívat výhod krásně provoněného domova.

Tip na aromadifuzér:                                                         Tip na aromalampu:

INNOBIZ Difuzér Octalia – 2. jakost   Bílá keramická aromalampa Dakls, výška 11,5 cm

Obr.: INNOBIZ Difuzér Octalia – 2. jakost                      Obr.: Bílá keramická aromalampa Dakls, výška 11,5 cm

Jak vybrat aroma difuzér?

Když přijde na výběr aroma difuzéru, je několik věcí, které byste měli mít na paměti. Nejprve zvažte velikost místnosti, ve které ji budete používat. Budete také chtít přemýšlet o tom, jak dlouho chcete, aby vůně vydržela, a také o tom, zda chcete nebo nechcete difuzér, který také funguje jako zvlhčovač vzduchu

Další věcí, kterou je třeba při výběru aroma difuzéru zvážit, je typ zařízení. Existují ultrazvukové difuzory, nebulizační difuzory a odpařovací difuzory. Každý typ má své vlastní pro a proti, takže si před nákupem nezapomeňte udělat průzkum.

A konečně při výběru aroma difuzéru vezměte v úvahu svůj rozpočet. zařízení se mohou pohybovat v ceně od 500 Kč do 5000 Kč. Rozhodněte se, kolik jste ochotni utratit, a podle toho zužte své možnosti.

Proč používat aroma difuzér? Kromě toho, že váš domov krásně voní, mohou mít rozptýlené esenciální oleje mnoho výhod pro vaše zdraví a pohodu. Některé z nejoblíbenějších důvodů, proč lidé používají aromaterapii, jsou:

  • Uvolnění se od stresu a úzkosti
  • Zvyšení hladiny energie
  • Zlepšení kvality spánku
  • Zmírnění příznaků nachlazení a chřipky
  • Snížení zánětu
  • Podpoření zdravé pokožky

Pokud hledáte způsoby, jak zlepšit své zdraví a pohodu, použití aroma difuzéru je skvělým místem, kde začít. Jen nezapomeňte věnovat pozornost tomu, jak často jej používáte, a esenciálním olejům, které si vybíráte, aby si jeho výhody mohl užít každý ve vaší domácnosti.

Pomocí několika jednoduchých tipů můžete ze svého difuzéru vytěžit maximum a vytvořit si doma zdravé a relaxační prostředí. Tak neváhejte a užijte si úžasný svět aromaterapie! Může to být přesně to, co potřebujete. 

Tip na aromadifuzér:

BONDI WASH Aroma difuzér

Obr.: BONDI WASH Aroma difuzér

Jak vybrat aromalampu?

V dnešní době je na trhu mnoho různých typů aromalamp. S tolika možnostmi může být obtížné zjistit, která je pro vás ta pravá. Zde je několik věcí, které je třeba vzít v úvahu při výběru aromalampy:

  • Velikost místnosti, ve které jej plánujete používat. Větší místnost bude potřebovat větší difuzér, zatímco menší prostor může stačit s menším.
  • Typ esenciálních olejů, které chcete použít. Některé lampy fungují s určitými oleji lépe než jiné.
  • Váš rozpočet. Aroma lampy se pohybují v ceně od 400 Kč do 5000 Kč nebo více. Vyberte si takovou, která vyhovuje vašim potřebám a rozpočtu.
  • Velikost nádržky na esenciální olej nebo vosk, vzdálenost svíčky od nádržky (pokud by byla moc blízko, může se olej nebo vosk přepalovat, nebo dokonce nádržka tak zahřát, že by mohla prasknout)
  • Co od aroma lampy očekáváte? Tedy jestli pro vás není vhodnější aroma difuzér

Tip na aromalampu:

Šedá aromalampa Sass & Belle Bohemian Home Mojave

Obr.: Šedá aromalampa Sass & Belle Bohemian Home Mojave

Jak vybrat oleje do aroma difuzéru?

Výběr správného oleje pro váš aroma difuzér je důležitý, abyste z difuzéru vytěžili maximum. Typ oleje, který zvolíte, bude záviset na účelu difuzéru. Existují tři hlavní typy difuzérů: terapeutické, čistící vzduch a zlepšující náladu.

Volba olejů dle tipu difuzéru

Terapeutické difuzéry se používají k léčbě specifických zdravotních stavů. Oleje používané v těchto difuzérech jsou typicky silné a koncentrované. Pokud používáte terapeutický difuzér, určitě se před výběrem olejů poraďte se zdravotníkem.

Difuzéry na čištění vzduchu pomáhají odstraňovat toxiny a nečistoty ze vzduchu. Tyto difuzéry obvykle používají citrusové nebo mátové oleje, které jsou známé svou schopností čistit vzduch.

Difuzéry zlepšující náladu se používají ke zlepšení nálady nebo navození specifické atmosféry. Tyto difuzéry mohou používat jakýkoli typ oleje, ale některé oblíbené volby zahrnují levanduli, heřmánek a jasmín.

Při výběru oleje pro váš difuzér určitě zvažte účel difuzéru a typ oleje, který chcete použít. S tolika různými dostupnými oleji jistě najdete olej, který bude ideální pro vaše potřeby.

Nyní, když víte, jak vybrat ten správný olej pro váš aroma difuzér, nezapomeňte se podívat na naši nabídku esenciálních olejů! Máme různé oleje, které jsou ideální pro jakýkoli difuzér. Od terapeutických možností až po oleje pro čištění vzduchu a zlepšující náladu, máme vše, co potřebujete, abyste ze svého difuzéru dostali maximum. Nakupte náš výběr esenciálních olejů ještě dnes!

Tip na oleje:

Ambia Home SADA ÉTERICKÝCH OLEJŮ, levandule, pomeranč, citron, karafiát

Obr.: Ambia Home SADA ÉTERICKÝCH OLEJŮ, levandule, pomeranč, citron, karafiát

Kam aroma difuzér v domě umístit a proč?

Většina lidí dává svůj difuzér do obývacího pokoje nebo ložnice, protože to jsou místa, kde tráví nejvíce času. Při rozhodování, kam difuzér umístit, je však třeba mít na paměti několik věcí.

Nejprve se ujistěte, že difuzér není na přímém slunci. To může způsobit příliš rychlé odpařování esenciálních olejů.

Za druhé, se vyvarujte umístění difuzéru do blízkosti jakéhokoli průvanu. To by také mohlo způsobit příliš rychlé odpařování nebo nerovnoměrnou difuzi olejů.

Za třetí, zvažte, jak velká je místnost. Pokud se jedná o malý prostor, možná budete chtít umístit difuzér na noční stolek nebo komodu tak, aby byl dostatečně blízko, abyste si ho užili, ale ne tak blízko, aby byl ohromující.

Nakonec se zamyslete nad umístěním vývodů. Abyste mohli zapojit difuzér, musíte mít poblíž zásuvku. S ohledem na všechny tyto faktory si vyberte místo pro svůj difuzér a užívejte si výhod aromaterapie!

Jak často je vhodné provozovat aroma difuzér doma a proč?

Aroma difuzér je skvělý způsob, jak si užít výhody aromaterapie a zlepšit atmosféru vašeho domova. Jak často byste ale aroma difuzér měli používat a proč?

Zde je několik věcí, které je třeba vzít v úvahu při určování, jak často používat difuzér:

  • Typ difuzéru, který máte. Některé difuzory je třeba čistit častěji než jiné. Pokyny naleznete v pokynech výrobce.
  • Esenciální oleje, které používáte. Některé oleje jsou účinnější než jiné a při příliš častém používání mohou způsobit podráždění. Pokud plánujete používat difuzér denně, držte se jemnějších olejů.
  • Citlivost vaší rodiny. Pokud má někdo ve vaší domácnosti alergii nebo přecitlivělost, používejte difuzér střídmě nebo opatrně.

Obecně je bezpečné používat aroma difuzér několikrát denně. Pokud to používáte více než to, věnujte pozornost tomu, jak reagují všichni ve vaší domácnosti. Pokud zaznamenáte jakékoli podráždění, omezte frekvenci nebo intenzitu svých sezení.

Vybrat aromalampu nebo aroma difuzér »

Závěrečné shrnutí

Aromaterapie je skvělým způsobem, jak ovonět dům, zlepšit si náladu nebo duševní a fyzické zdraví. Aromadifuzér je vhodnější pro časté používání ve velkých místnostech za účelem vlivu na zdraví. Aromalampy jsou spíše na ovonění místnosti a navození nálady. Při výběru jak aromadifuzéru nebo aromalampy je potřeba zvážit, jak velkou místnost budete chtít ovonět a jak často je budete používat. Pak už jen vyberte správné oleje a užívejte si pohody při aromaterapii.

TOP produkty z kategorie Aromalampy