blog-post image

Jak vybrat dětskou postýlku?

Když čekáte miminko, jednou z nejdůležitějších věcí, které je třeba koupit, je dětská postýlka. Dětská postýlka je místo, kde bude vaše miminko spát prvních pár měsíců svého života, a proto je důležité vybrat tu správnou. Existuje mnoho různých typů a stylů dětských postýlek, tak jak víte, která je pro vaše dítě ta pravá? V tomto článku probereme různé typy dětských postýlek, které jsou k dispozici, a jak vybrat tu správnou pro vaše dítě.

K čemu slouží dětské postýlky?

Dětské postýlky se obvykle používají pro děti, které ještě nemohou spát v běžné posteli. Jsou menší a mají vyšší boky, aby miminko nevypadlo. Některé dětské postýlky jsou dodávány s matrací a lůžkovinami. Budete se muset rozhodnout, co je pro vaše dítě nejlepší na základě jeho potřeb.

Pokud pro své miminko používáte dětskou postýlku, je důležité se ujistit, že postýlka splňuje všechny bezpečnostní normy. To zahrnuje i to, že postýlka nemá žádné ostré hrany nebo části, které by mohly zranit vaše dítě. Matraci byste měli také pravidelně kontrolovat, abyste se ujistili, že je pro vaše dítě pevná a pohodlná.

Dětské postýlky mohou být skvělým způsobem, jak převést vaše dítě ze spaní v kočárku nebo kolébce na spaní v běžné posteli. Lze je využít i na cesty nebo na zdřímnutí během dne. Při používání dětské postýlky je důležité dodržovat všechny bezpečnostní pokyny, aby bylo vaše dítě v bezpečí a pohodlí.

Vybrat dětskou postýlku »

Jaké typy postýlek pro miminka si můžete vybrat?

Na trhu existuje mnoho různých typů dětských postýlek, takže může být obtížné vědět, kde začít. 

Zde je rychlý přehled různých typů dětských postýlek, které jsou k dispozici:

Tradiční dětské postýlky: Tradiční dětské postýlky mají klasický vzhled a dojem. Obvykle jsou vyrobeny ze dřeva a mohou mít různé povrchové úpravy. Mnoho tradičních postýlek má prvky, jako jsou čela a stupačky, které mohou přispět k celkové estetice. 

Přestavitelné postýlky: Přestavitelné dětské postýlky jsou skvělou volbou, pokud chcete něco, co poroste s vaším dítětem. Tyto typy postýlek lze přeměnit na batolecí postýlku, válendu nebo plnohodnotnou postel. Některé postýlky jsou dokonce dodávány s vestavěným přebalovacím pultem.

Moderní dětské postýlky: Moderní dětské postýlky mají elegantní a minimalistický vzhled. Často jsou vyrobeny z kovů nebo plastů a obvykle nemají žádné ozdoby nebo doplňky. Mnoho moderních postýlek je také konvertibilních, takže je můžete používat po mnoho let.

Jaký typ dětské postýlky je tedy pro vás ten pravý? Opravdu záleží na vašem osobním stylu a preferencích. Na trhu je tolik skvělých možností, takže si udělejte čas, abyste našli tu ideální pro váš dětský pokoj.

Tip na postýlku pro dítě:

Variabilní dětská postýlka Pinio Basic, 140 x 70 cm

Obr.: Variabilní dětská postýlka Pinio Basic, 140 x 70 cm

Jak vybrat správnou postýlku pro miminka?

Při výběru dětské postýlky je třeba vzít v úvahu mnoho faktorů a tento proces může být pro nové rodiče náročný. Nejdůležitější je mít na paměti bezpečnost. dětské postýlky by měly být certifikovány Asociací výrobců mladistvých produktů (JPMA) a splňovat všechny aktuální bezpečnostní normy stanovené Komisí pro bezpečnost spotřebitelských výrobků (CPSC).

Po bezpečnosti je dalším nejdůležitějším faktorem rozpočet. Existuje široká škála cen za dětské postýlky, od přibližně pár tisíc korun do desítek tisíc korun. Je důležité najít kvalitní postýlku, která odpovídá vašemu rozpočtu. Nenechte se zlákat ke koupi použité postýlky, protože nevíte, zda splňuje aktuální bezpečnostní normy nebo zda byla stažena z trhu.

Jakmile zvážíte bezpečnost a rozpočet, můžete začít zužovat výběr podle funkcí. Některé postýlky jsou dodávány s přestavbovými sadami, které umožňují jejich přeměnu na dětskou postýlku nebo válendu, což vám může z dlouhodobého hlediska ušetřit peníze. Mezi další funkce, které je třeba hledat, patří nastavitelná výška dětské matrace, odkládací police nebo zásuvky a připojené přebalovací pulty.

Jakmile jste si zúžili výběr, je čas podívat se blíže na samotné dětské postýlky. Dbejte na kvalitu konstrukce a použitých materiálů. Ujistěte se, že jsou všechny šrouby utažené a že na nich nejsou žádné ostré hrany nebo drsné povrchy, které by mohly vaše dítě zranit. Až budete připraveni k nákupu, nezapomeňte nakoupit u renomovaného prodejce, který si za svým produktem bude stát, pokud se vyskytnou nějaké problémy.

Dodržováním těchto jednoduchých tipů si můžete být jisti, že najdete perfektní dětskou postýlku pro vaše děťátko. Bezpečný spánek je nejdůležitější, takže se neváhejte zeptat nebo si nechat poradit od profesionála, pokud si s čímkoli nejste jisti. S trochou průzkumu a pečlivým nakupováním si budete jisti, že najdete perfektní postýlku do dětského pokoje vašeho miminka.

Tip na dětskou postýlku:

Dětská postýlka Simple 70x140 cm

Obr.: Dětská postýlka Simple 70x140 cm

Jaké technické parametry byste si měli před koupí postýlky pro miminka zkontrolovat?

Když uvažujete o koupi dětské postýlky, existují určité technické parametry, které byste měli zkontrolovat, abyste zajistili bezpečnost a kvalitu produktu. Zde je několik věcí, které byste měli hledat:

  • Ujistěte se, že je postýlka vyrobena z pevných, netoxických materiálů. Poslední věc, kterou chcete, je, aby vaše dítě spalo v chatrné nebo nebezpečné posteli.
  • Zkontrolujte rozměry postýlky, abyste se ujistili, že se vejde do vašeho dětského pokoje. Nechcete, aby byla příliš velká nebo příliš malá.
  • Ujistěte se, že matrace je pevná a dobře sedí v postýlce. Měkká matrace může pro vaše dítě představovat riziko udušení.
  • Budete-li se řídit těmito pokyny, můžete si být jisti, že pro svého drobečka získáváte bezpečnou a kvalitní dětskou postýlku.

Jaké jsou nejčastější chyby při používání dětské postýlky?

Jednou z nejčastějších chyb, kterých se rodiče při používání dětské postýlky dopouštějí, je nedodržování pokynů výrobce. Před sestavením nebo použitím postýlky je důležité si pozorně přečíst návod a ujistit se, že mu rozumíte.

Další častou chybou je nekontrolování postýlky na stažené části. Americká komise pro bezpečnost spotřebního zboží (CPSC) pravidelně stahuje dětské postýlky, takže je důležité často kontrolovat jejich webové stránky, abyste zjistili, zda byl váš model stažen nebo je v pořádku.

Další chybou rodičů je, že pravidelně nekontrolují postýlku z hlediska bezpečnostních rizik. Hledejte věci jako uvolněné šrouby, ostré hrany nebo praskliny ve dřevě. Pokud zjistíte nějaká nebezpečí, okamžitě je opravte nebo se z postýlky zbavte.

Konečně, někteří rodiče dělají chybu, když používají dětské postýlky k jiným účelům, než je spaní. Postýlky nejsou určeny pro dětské ohrádky nebo úložné jednotky. Jejich použití pro tyto účely může zvýšit riziko zranění nebo smrti.

Pokud používáte dětskou postýlku, určitě se vyvarujte těchto častých chyb. Tímto způsobem můžete pomoci udržet své dítě v bezpečí.

Tip na dětskou postýlku:

Postýlka 120 x 60 cm s kompletní výbavou Grisi - béžová

Obr.: Postýlka 120 x 60 cm s kompletní výbavou Grisi - béžová

Co by se mohlo hodit k vaší dětské postýlce?

Dětské postýlky jsou důležitým kusem nábytku pro vaše miminko. Poskytují bezpečné a pohodlné místo pro spaní vašeho dítěte. Ale co ještě potřebujete, aby byla postýlka vašeho dítěte kompletní?

Možná byste měli zvážit přidání dětského osvětlení do postýlky. To může být užitečné, pokud potřebujete zkontrolovat své dítě uprostřed noci. Malé noční světlo může také pomoci vašemu dítěti cítit se v postýlce pohodlněji.

Hračky jsou dalším skvělým doplňkem do dětské postýlky. Mohou pomoci uklidnit a zabavit vaše dítě, když spí. Můžete najít speciální hračky, které se připevňují na bok postýlky, nebo závěsné hračky, které vaše miminko zabaví.

Deka je další nezbytnou součástí dětské postýlky. Může pomoci vašemu dítěti zůstat v teple a pohodlí, když spí. Deky najdete v různých materiálech, včetně bavlny a fleecu.

Matrace je dalším důležitým prvkem dětské postýlky. Chcete se ujistit, že matrace je pro vaše dítě pevná a pohodlná. Na trhu existuje celá řada matrací, takže byste měli být schopni najít takovou, která vyhovuje vašim potřebám.

Nakonec můžete zvážit přidání plachty pod prostěradlo pro extra ochranu. To může pomoci udržet postýlku vašeho dítěte čistou a bez nečistot a prachu. Povlečení najdete v různých materiálech, včetně bavlny a polyesteru.

Tip na závěsný kolotoč nad postýlku:

Závěsný kolotoč Legler Aircraft Mobile

Obr.: Závěsný kolotoč Legler Aircraft Mobile

Jak vybrat matraci do dětské postýlky?

Když čekáte miminko, jedním z největších nákupů, které uděláte, je postýlka. Chcete mít jistotu, že vyberete perfektní matraci do dětské postýlky. Při tomto důležitém rozhodnutí je třeba mít na paměti několik věcí.

První věc, kterou je třeba zvážit, je velikost matrace. Musíte se ujistit, že má správnou velikost pro postýlku. Poslední věc, kterou chcete, je, aby se vaše dítě v postýlce necítilo dobře.

Dalším důležitým faktorem, který je třeba vzít v úvahu, je typ materiálu, ze kterého je matrace vyrobena. Chcete zvolit materiál, který je prodyšný a nezpůsobí nadměrné pocení vašeho miminka během spánku. Dobrou volbou je organická bavlna. Tento materiál je také hypoalergenní, což je důležité, pokud má vaše dítě alergie.

Nakonec se musíte rozhodnout o rozpočtu na matraci. K dispozici je celá řada možností v různých cenových relacích. Chcete si být jisti, že vyberete matraci, která se vejde do vašeho rozpočtu a poskytne vašemu dítěti pohodlné místo ke spánku. 

Tip na matraci do dětské postýlky:

Matrace MPO do dětské postýlky MARCELKA NATUR

Obr.: Matrace MPO do dětské postýlky MARCELKA NATUR

Závěr blogu

Dětské postýlky jsou důležitou součástí dětského pokoje vašeho miminka. V dnešní době je na trhu k dispozici mnoho různých typů dětských postýlek. Musíte vybrat dětskou postýlku, která je pro vaše miminko bezpečná a která bude ladit s designem vašeho dětského pokoje. Při výběru dětské postýlky je třeba mít na paměti následující faktory:

  • Typ dětské postýlky, který si vyberete, by měl vycházet z věku a hmotnosti vašeho dítěte.
  • Musíte si vybrat dětskou postýlku, která je vyrobena z pevných materiálů.
  • Dětská postýlka by měla mít matraci, která je pevná a pohodlná.
  • Musíte se ujistit, že dětská postýlka byla testována na bezpečnost.

Jakmile zvážíte všechny důležité parametry postýlky, nemusíte se bát, že vyberete špatně. Na trhu je mnoho možností pro výběr postýlek, a určitě najdete tu pravou právě pro vaše miminko.

Vybrat dětskou postýlku »

TOP produkty z kategorie Dětské postýlky