blog-post image

Jak si zútulnit domov?

Přemýšlíte nad tím, že se vám váš domov nezdá dost útulný? Chtěli byste si jej zútulnit, ale nevíte jak na to? V tomto článku se dozvíte pár tipů, co byste mohli u vás doma udělat jinak. 

Dost často se stává, že jsou domácnosti buď plné zbytečných věcí anebo naopak až moc prázdné. Čím dál častěji lidé mají touhu si domácnost zútulňovat a uvědomují si, že právě domov vám dává místo, kde relaxujete, odpočíváte nebo trávíte čas s rodinou, tudíž je potřeba, abyste se na takovém místě cítili co nejlépe.

Pár tipů, jak si domov zútulnit

Různorodé zdi

Jeden z tipů, jak částečně zútulnit váš domov je vylepšit vaše zdi. Máte jednobarevné, nebo bílé zdi, bez obrázků či vzorů? Je čas to změnit. 

Obrazy přírody

Obrazy krásné přírody a zvířat domovu dodávají nádech útulna. Reprezentují čistotu, relax, život. Obrazy přírody mohou být různě barevné a dají se přímo ladit s vaším interiérem. K šedému interiéru se hodí obrazy s lesní přírodou, do světlého interiéru zase barevné květiny. 

Obrazy s různými texty

Obrazy s motivačními texty, nebo texty vyjadřující váš život nebo životní moto, dodají vašemu interiéru doslova trochu z vás. 

Vzory na zdech 

Bílé nebo jednobarevné zdi? Pryč s nimi, existují různé tapety nebo nálepky na zdi, které zdi změní úplně v něco jiného. Čistě bílé zdi často působí chladně a prázdně, proto je super je něčím oživit.

Vybrat dekoraci na zeď »

Květiny

Nic neoživí domácnost lépe než živé květiny. Různé kapradiny, nebo jiné nenáročné rostliny na pěstování, jako např. kaktusy, sukulenty apod. Zároveň na stole a na parapetech květiny také vypadají skvěle a pokud nemáte prostor se o ně starat, nezkazíte nic ani těmi umělými. 

Vybrat květiny »

Fotky

Vaši domácnost vám jistě ohromně zpříjemní a zútulní fotky s vaší rodinou, fotky s vašimi zážitky nebo momenty, na které rádi vzpomínáte. Při každém pohledu vám vykouzlí úsměv na obličeji a domovu dodají opravdu osobitý nádech. 

Textilie

Deky deky na gauči, přehozy na posteli… ty opravdu dodají pocit útulna, pocit tepla a relaxu.

Polštářky spousta polštářků různých vzorů v posteli i na gauči jsou také skvělým prvkem pro zútulnění domova.

Koberečky koberečky pod konferenčním stolkem, jídelním stolem, u postele nebo v předsíni pocitově oteplují místnosti a zároveň svými barvami, či tvarem úplně mění celou místnost v něco jiného.

Závěsy závěsy plní v domácnosti nejen funkci zastínění oken proti slunci, avšak i funkci okrasnou. Závěsy jak vzorované, nebo jednobarevné, sladěné ke zbytku vašeho interiéru budou skvělou třešničkou na dortu, při zútulňování domova.

 

Vybrat deku, polštář, koberec »

Světlo

Svíčky svíčky v místnosti jsou jedním z nejdůležitějších prvků útulné domácnosti. Svíčky vyjadřují teplo, lásku, romantičnost a klid. 

Osvětlení dostatečné osvětlení, velké lustry a spoustu bodovek také plní důležitou funkci pro vytvoření útulné atmosféry v domě. Lampy u křesel či pohovek, světýlka nad postelí či jinde dodají domovu úplně jiný nádech.

Vybrat osvětlení »

Závěrečné shrnutí

Na závěr si to shrneme. Pro zútulnění domova budete potřebovat: ideální osvětlení, lampy a svíčky, dále nesmíte zapomínat na fotky, obrazy či barevné zdi. Důležitým prvkem jsou i koberce, závěsy, polštářky a deky. A pro nejlepší efekt doplňujte domácnost o květiny. 

TOP produkty z kategorie Dekorace

Podobné články

Tipy, jak zabalit vánoční dárky

Štědrý den se blíží, dárky se množí a vy je možná teprve začínáte balit. Balení dárků je pro někoho noční můrou, někdo zde zase nechává volnou uzdu své fantazii a kreativitě. Máte už tip, jak letos dárky budete balit vy? Pokud ne, v to...

​​​​​​​Tipy na jarní výzdobu

Konečně to začíná vypadat jako na jaře! Počasí se otepluje, květiny kvetou a vše se začíná probouzet k životu. Toto je ideální období roku, kdy můžete oživit výzdobu vašeho domova a dát vašemu obytnému prostoru nový vzhled. Zde je něko...

Lapače snů: dekorace nebo cesta k lepšímu spánku?

Lapače snů jsou indiánské artefakty s duchovním účelem. Funkcí lapače snů je chránit spícího před špatnými sny a umožnit filtrování pouze dobrých snů. Lapače snů jsou obvykle vyrobeny z vrbových proutí a kůže, uprostřed visí síť z p...

Jak zútulnit terasu?

Pokud máte to štěstí, že máte doma terasu, pak ji budete chtít maximálně využít a vybavit ji stylovým sezením. Altán je perfektní způsob, jak přidat nějakou strukturu na vaši terasu, a existuje mnoho různých stylů, ze kterých si můžete ...

Jak na podzimní výzdobu domova?

Podzim je roční období, kdy ze stromů opadává listí a teplota začíná klesat. Je to také skvělý čas vyzdobit svůj domov v podzimním stylu. V tomto příspěvku vám dám pár tipů, jak na to. Jedním z nejlepších způsobů, jak si doma navodi...