blog-post image

Jak zútulnit terasu?

Pokud máte to štěstí, že máte doma terasu, pak ji budete chtít maximálně využít a vybavit ji stylovým sezením. Altán je perfektní způsob, jak přidat nějakou strukturu na vaši terasu, a existuje mnoho různých stylů, ze kterých si můžete vybrat. 

Svůj altán můžete stylově sladit se zbytkem zahrady nebo jít do něčeho úplně jiného. Ať už si vyberete cokoli, ujistěte se, že vybavení je pohodlné a stylové. V tomto článku vám dáme pár tipů, jak stylizovat posezení na terase. Terasová posezení jsou skvělým způsobem, jak si užít venku v pohodlí a stylu. S trochou plánování mohou být perfektním místem pro zábavu nebo prostě jen relaxaci a vychutnání si scenérie. 

Nábytek a uspořádání jsou dvě důležité úvahy při vytváření terasového posezení. Zohledněním těchto faktorů můžete vytvořit venkovní prostor, který je krásný i funkční. Posezení na terase je skvělé místo, kde se můžete scházet s přáteli, rodinou nebo si jen užít chvíli o samotě venku. Při pečlivém plánování se mohou stát vaší vlastní osobní oázou. 

Vybrat dekorace k venkovnímu posezení »

Jaké styly vybavení v altánku můžete využít?

Při plánování terasového posezení je důležité vybrat správný nábytek a vybavení, které bude ladit se stylem vašeho domova. Při výběru terasového nábytku si můžete vybrat z mnoha různých stylů. Vybírat můžete ze současného, ​​tradičního nebo dokonce venkovského terasového nábytku. Je důležité vybrat nábytek, který doplní celkový vzhled vašeho domova.

Pokud máte dům v moderním stylu, možná budete chtít zvážit nákup moderního nábytku na terasu. Tento typ nábytku je obvykle vyroben z hliníku nebo nerezové oceli. Je také důležité vybrat polštáře a podsedáky, které jsou vyrobeny z tkaniny odolné vůči povětrnostním vlivům. Současný terasový nábytek je často elegantní a má jednoduchý design.

Máte-li domov v tradičnějším stylu, možná budete chtít koupit nábytek na terasu, který je vyroben ze dřeva. Dřevěný terasový nábytek lze namořit nebo nalakovat, aby odpovídal exteriéru vašeho domova. Je důležité vybrat polštáře a sedáky, které jsou vyrobeny z tkaniny odolné vůči povětrnostním vlivům. Tradiční terasový nábytek má často složitější vzory než současný terasový nábytek.

Pokud máte dům ve venkovském stylu, možná budete chtít zvážit nákup nábytku na terasu, který je vyroben z proutí nebo ratanu. Tento typ terasového nábytku má typicky světlou barvu a působí rustikálně. Je důležité vybrat polštáře a sedáky, které jsou vyrobeny z tkaniny odolné vůči povětrnostním vlivům. Terasový nábytek ve venkovském stylu má často vyřezávané květinové vzory nebo motivy.

Bez ohledu na to, jaký styl terasového nábytku zvolíte, je důležité vybrat nábytek a vybavení, které bude odolné a dlouho vydrží. Chcete se také ujistit, že vybraný nábytek a vybavení lze snadno čistit a udržovat. Výběrem správného terasového nábytku pro váš domov můžete vytvořit krásný a příjemný venkovní obytný prostor.

Jaké doplňky dodají zahradnímu posezení kouzlo a romantický nádech?

Jedním ze způsobů, jak dodat vašemu posezení na terase kouzlo a romantiku, jsou svíčky. Svíčky seženete v nejrůznějších tvarech, velikostech a barvách. Mohou být parfemované i neparfémované. Můžete je dokonce pořídit v držácích, které je zabraňují profouknutí větrem.

Polštáře jsou dalším skvělým způsobem, jak udělat vaši terasu lákavější. Přicházejí v široké škále barev a vzorů. Můžete je také najít v různých materiálech, jako je bavlna, samet nebo dokonce kožešina. Hoďte na svůj terasový nábytek pár polštářů a budete se jistě cítit uvolněněji.

Pokud si opravdu chcete zútulnit terasu, zvažte přidání deky nebo dvou. To je zvláště příjemné, pokud žijete v chladnějším klimatu. Můžete najít přikrývky vyrobené ze všech druhů materiálů, jako je vlna, bavlna nebo dokonce fleece. Vyberte si barvu nebo vzor, ​​který máte rádi, a zachumlejte se pod něj s dobrou knihou.

Chcete-li své terase dodat jiskru, zvažte umístění světel. Seženete je ve všech možných tvarech a velikostech. Jsou také k dispozici v solárních i bateriových variantách. Navíc jsou relativně levné a snadno se skládají.

Pro bohémský vzhled zvažte přidání lapače snů. Lapače snů přicházejí v nejrůznějších velikostech a stylech. Jsou také relativně levné a snadno k nalezení.

Pokud chcete na terase trochu více soukromí, zvažte pověšení závěsů. Najdete je ve všech druzích materiálů, jako je bavlna, len nebo dokonce samet. Vyberte si barvu nebo vzor, ​​který se vám líbí, a užijte si soukromí.

V neposlední řadě nezapomeňte na květiny. Květiny dodají každému prostoru okamžité kouzlo a romantiku. Přicházejí také v široké škále barev a stylů. Takže ať už chcete něco jasného a veselého nebo něco tlumenějšího, určitě najdete to, co hledáte.

Tip na stylové povlaky na polštáře:

Povlak na polštář s příměsí bavlny Minimalist Cushion Covers Liandnse, 45 x 45 cm

Obr.: Povlak na polštář s příměsí bavlny Minimalist Cushion Covers Liandnse, 45 x 45 cm

Co se do altánku rozhodně nehodí?

Před konečným rozhodnutím je důležité vědět, co se na vaše terasové posezení rozhodně nehodí. Existuje několik věcí, které byste měli mít na paměti, když se rozhodujete, co umístit na terasu k posezení.

V první řadě by se na vaši terasu nemělo umisťovat nic, co by mohlo být potenciálně považováno za nebezpečné. To zahrnuje věci jako ostré předměty nebo cokoli, co by mohlo spadnout a někoho zranit. Kromě toho se budete chtít vyvarovat umístění čehokoli na posezení na terase, co by mohlo přitahovat škůdce. To znamená držet mimo oblast jídlo a pití, stejně jako cokoli jiného, ​​co by mohlo přitahovat hmyz nebo jiná zvířata.

Nakonec se budete chtít ujistit, že vše, co vložíte do prostoru pro posezení na terase, je pevně zajištěno. To je zvláště důležité, pokud žijete v oblasti, kde jsou často silné větry. Budete-li se řídit těmito jednoduchými pokyny, můžete zajistit, že vaše posezení na terase bude bezpečné a příjemné pro všechny zúčastněné.

Vybrat dekorace k venkovnímu posezení »

Jak proměnit obyčejné zahradní posezení v relaxační zónu?

Terasy lze nalézt na nejrůznějších místech. Může to být malá, intimní terasa z ložnice nebo obývacího pokoje nebo velká terasa s výhledem do zahrady nebo na panorama města. Bez ohledu na velikost nebo umístění poskytují terasy skvělé příležitosti, jak si užít venku, aniž byste se museli odvážit příliš daleko od domova.

Chcete-li vytvořit vlastní terasu k posezení, začněte tím, že na svém dvoře najdete volné místo, které je dostatečně velké, aby se tam vešel váš nábytek a rostliny. Pokud máte terasu nebo balkón, můžete ji snadno proměnit v příjemnou terasu přidáním květin v květináčích a venkovního nábytku. Pokud nemáte žádné stávající konstrukce, zvažte vybudování pergoly, abyste vymezili prostor a poskytli nějaký stín. Jakmile máte terasu nastavenou, je čas začít zdobit!

Pokud chcete mít věci jednoduché, vyberte si nábytek v neutrálních barvách, jako je bílá nebo šedá. Pak můžete přidat barevné prvky s polštáři, přehozy a vázami naplněnými čerstvými květinami. Pokud se chystáte na více okouzlující vzhled, zvolte nábytek s kovovými akcenty nebo v bohatých tónech šperků. Poté doplňte zářivými lucernami, zrcadly a svíčkami, abyste vytvořili teplý a příjemný prostor.

Bez ohledu na to, jaký je váš styl, terasová posezení jsou perfektním místem k relaxaci a užívání si venku. Buďte tedy kreativní a vytvořte si svůj vlastní jedinečný prostor, který si budete užívat po celý rok!

Tip na lucernu:

Ambia Home LUCERNA, kov, sklo - černá

Obr.: Ambia Home LUCERNA, kov, sklo - černá

Jaký nábytek a vybavení zvolit pro posezení na terase, aby fungovalo jako relaxační zóna?

Pokud máte terasu, balkon nebo jakýkoli jiný venkovní prostor, možná budete chtít zvážit jeho přeměnu na terasové posezení. Může to být skvělé místo k relaxaci a užívání si venku, aniž byste museli opustit pohodlí svého domova. Jaký nábytek a vybavení si ale vybrat pro posezení na terase?

Zde je několik věcí, které je třeba mít na paměti při výběru nábytku a vybavení pro posezení na terase:

Pohodlí: Ujistěte se, že nábytek, který si vyberete, je pohodlný. Budete chtít odpočívat na terase, takže si vyberte židle nebo pohovky, do kterých se můžete ponořit. Pokud tam plánujete trávit dlouhé hodiny, pořiďte si polštáře pro větší pohodlí.

Odolnost vůči povětrnostním vlivům: Vzhledem k tomu, že vaše terasové posezení bude vystaveno povětrnostním vlivům, měli byste se ujistit, že vybraný nábytek a vybavení odolá horku, chladu a dešti. Hledejte materiály jako proutí nebo teak, které jsou vyrobeny tak, aby vydržely.

Styl: Nezapomeňte na styl! Posezení na terase je rozšířením vašeho domova, takže si vyberte nábytek a vybavení, které odpovídá celkové estetice vašeho designu.

S ohledem na tyto věci jste připraveni začít nakupovat nábytek a vybavení pro vaše posezení na terase.

Tip na pohodlný stylový zahradní nábytek:

Set zahradního nábytku s konstrukcí z akáciového dřeva Ezeis Galupe

Obr.: Set zahradního nábytku s konstrukcí z akáciového dřeva Ezeis Galupe

Jaké zahradní doplňky k sezení si můžete vyrobit doma, abyste mu dodali osobitý vzhled?

Jedním ze způsobů, jak dodat vašemu posezení na terase osobní dotek, je ruční šití některých povlaků na polštáře. Můžete si také vyrobit lapač snů nebo ručně vyrobit svíčky. Pokud se cítíte opravdu ambiciózní, můžete si dokonce uplést houpací síť nebo namalovat obraz, který si pověsíte na zeď. Bez ohledu na to, co se rozhodnete udělat, přidáním některých DIY prvků se váš prostor bude cítit jako doma.

Dalším skvělým způsobem, jak si přizpůsobit terasu, je výběr nábytku a doplňků, které odrážejí váš osobní styl. Pokud máte rádi světlé barvy, zvažte, zda si židle natřít nebo přidat barevné polštáře. Nebo pokud dáváte přednost rustikálnějšímu vzhledu, zvolte dřevěný nábytek a dekorační předměty. Ať už si vyberete jakýkoli estetický vzhled, ujistěte se, že je to něco, co vás činí šťastnými a pohodlnými. Koneckonců, toto je vaše osobní oáza!

Nakonec nezapomeňte přidat některé prvky, díky kterým se budete cítit uvolněně a v pohodě. Může to být cokoli od vodního prvku až po nějaké měkké osvětlení. Cílem je vytvořit prostor, kde si můžete odpočinout a relaxovat po dlouhém dni. Přidáním osobních doteků můžete svou terasu proměnit v dokonalé útočiště. Takže pokračujte a buďte kreativní – vaše terasa čeká!

Pokud jde o personalizaci vašeho posezení na terase, existuje nekonečné množství možností. Přidáním některých DIY prvků nebo výběrem nábytku a doplňků, které odrážejí váš osobní styl, můžete vytvořit prostor, který je skutečně jedinečný a zvláštní. Tak směle do toho a začněte – vaše terasa čeká!

Návod, jak si doma vyrobit svíčku proti hmyzu, která je zároveň stylovým doplňkem

Už vás někdy štípl komár, když jste si zkoušeli užít letní večer venku? To je nejhorší! Nejen, že se musíte vypořádat se svědivými kousnutími, ale také s neustálým bzučením, které vydávají. Naštěstí existuje způsob, jak s těmito škůdci bojovat a zpříjemnit si posezení na terase. Tím, že si vyrobíte své vlastní svíčky odpuzující hmyz, můžete komáry udržet na uzdě a zároveň dodat stylový nádech vašemu venkovnímu prostoru.

Zde je to, co budete potřebovat:

  • Citronelový esenciální olej
  • Včelí vosk
  • Masonská nádoba
  • Svíčkové knoty
  • Dřevěná špejle nebo hůlka

Nejprve roztavte včelí vosk v dvojitém kotli nebo ve skleněné misce umístěné v hrnci s vroucí vodou. Jakmile se včelí vosk rozpustí, přidejte pár kapek citronelového esenciálního oleje a dobře promíchejte. Poté směs opatrně nalijte do zednické nádoby a ujistěte se, že nahoře je dostatek místa pro knot. Vložte knot do středu svíčky a pomocí dřevěné špejle nebo hůlky jej udržujte na místě. Před oříznutím knotu a zapálením nechte svíčku zcela vychladnout a ztvrdnout.

Tip na včelí vosk:

Přírodní včelí vosk - natural (mezisténka)

Obr.: Přírodní včelí vosk - natural (mezisténka)

Závěr blogu

Pokud hledáte terasové posezení, které má vše, nehledejte nic jiného než to, které je v horní části seznamu. S krásným výhledem, dostatkem míst k sezení a spoustou vybavení je to ideální místo k odpočinku a užívání si venku. Děkujeme za přečtení a přejeme příjemný den!

TOP produkty z kategorie Dekorace

Podobné články

Jak si zútulnit domov?

Přemýšlíte nad tím, že se vám váš domov nezdá dost útulný? Chtěli byste si jej zútulnit, ale nevíte jak na to? V tomto článku se dozvíte pár tipů, co byste mohli u vás doma udělat jinak. 

Dost často se stává, že jsou domácnosti buď pln...

Tipy, jak zabalit vánoční dárky

Štědrý den se blíží, dárky se množí a vy je možná teprve začínáte balit. Balení dárků je pro někoho noční můrou, někdo zde zase nechává volnou uzdu své fantazii a kreativitě. Máte už tip, jak letos dárky budete balit vy? Pokud ne, v to...

​​​​​​​Tipy na jarní výzdobu

Konečně to začíná vypadat jako na jaře! Počasí se otepluje, květiny kvetou a vše se začíná probouzet k životu. Toto je ideální období roku, kdy můžete oživit výzdobu vašeho domova a dát vašemu obytnému prostoru nový vzhled. Zde je něko...

Lapače snů: dekorace nebo cesta k lepšímu spánku?

Lapače snů jsou indiánské artefakty s duchovním účelem. Funkcí lapače snů je chránit spícího před špatnými sny a umožnit filtrování pouze dobrých snů. Lapače snů jsou obvykle vyrobeny z vrbových proutí a kůže, uprostřed visí síť z p...

Jak na podzimní výzdobu domova?

Podzim je roční období, kdy ze stromů opadává listí a teplota začíná klesat. Je to také skvělý čas vyzdobit svůj domov v podzimním stylu. V tomto příspěvku vám dám pár tipů, jak na to. Jedním z nejlepších způsobů, jak si doma navodi...