blog-post image

​​​​​​​Tipy na jarní výzdobu

Konečně to začíná vypadat jako na jaře! Počasí se otepluje, květiny kvetou a vše se začíná probouzet k životu. Toto je ideální období roku, kdy můžete oživit výzdobu vašeho domova a dát vašemu obytnému prostoru nový vzhled. Zde je několik tipů, jak vyzdobit svůj domov na jaro:

1. Přidejte do svého interiéru nějaké květiny nebo rostliny. Čerstvé květiny a rostliny dokážou místnost opravdu rozzářit a dodat jarní náladě. Zkuste do svého obývacího pokoje přidat několik květináčů nebo si na pracovní stůl položte malou rostlinu.

2. Vyměňte zimní dekorace za dekorace s jarní tématikou. Máte-li nějaké sváteční dekorace, které vám aktuálně zabírají místo, odložte je a vytáhněte místo nich nějaké dekorace s jarní tématikou. Spoustu zábavných a slavnostních dekorací najdete právě v našem srovnávači decorise.cz!

3. Ozdobte svá okna sezónními látkami. Jaro je ideální čas na experimentování s lehkými a vzdušnými látkami, jako je krajka nebo šifon. Přehoďte několik kousků látky přes okenní rámy, abyste do svého domova přidali barvu a styl.

4. Použijte jasné barvy k vytvoření veselé atmosféry. Trocha jasu může výrazně přispět k tomu, aby místnost působila veseleji a lákavěji. Zkuste do svého interiéru přidat nějaké pestrobarevné polštáře, koberečky nebo obrazy, aby váš domov získal nádech barev.

Tip na obraz s jarní tématikou:

Vícedílný obraz Graham & Brown Classic Poppy

Obr.: Vícedílný obraz Graham & Brown Classic Poppy

5. Přidejte nějaký nový nábytek nebo doplňky. Pokud vás už vaše současná výzdoba domova nudí, proč nepřidat nějaký nový nábytek nebo doplňky? Čerstvý nátěr na stěnách, nová pohovka nebo několik nových dekorativních předmětů může znamenat rozdíl v tom, že váš domov získá nový vzhled.

6. Pokud hledáte něco trochu trvalejšího, zkuste změnit své nástěnné umění nebo závěsy. Jarní scény jako rozkvetlé zahrady nebo roztomilá zvířátka jsou perfektní volbou.

7. Dalším způsobem, jak přidat nějaký sezónní vkus, je výměna běžných polštářů a přikrývek za ty s lehčí, pružnější barevnou paletou.

8. Nezapomeňte ani na vnější stranu vašeho domova! Přidejte na verandu nebo předzahrádku pár jarních dekorací. Zajíčci, kuřátka a jehňata jsou oblíbenou volbou.

Tip na velikonočního zajíčka:

Villeroy & Boch Bunny Tales porcelánový zajíček Paul

Obr.: Villeroy & Boch Bunny Tales porcelánový zajíček Paul

Nejlepší jarní dekorace do obývacího pokoje

Jaro je časem nových začátků a jak lépe oslavit sezónu, než ozdobit svůj domov zábavnou a slavnostní výzdobou? Ať už chcete přidat šmrnc nebo jednoduše chcete, aby váš obývací pokoj působil lákavěji, existuje spousta skvělých možností pro jarní výzdobu. Zde je několik našich oblíbených:

Rostliny v květináčích

Jednou z nejlepších věcí na jaře je hojnost čerstvých květin a rostlin. Proč nepřinést trochu té přírodní krásy do svého domova přidáním několika rostlin v květináčích? Nejen, že rozzáří váš prostor, ale mohou pomoci i s pročištěním vzduchu.

Umělé květiny

Pokud hledáte jednoduchý, ale elegantní způsob, jak vyzdobit svůj obývací pokoj na jaro, zkuste použít umělé květiny. Tyto květiny najdete v různých barvách a stylech, takže určitě najdete něco, co odpovídá vašemu vkusu. Navíc jsou relativně cenově dostupnou variantou a jsou nenáročné na údržbu. 

Tip na umělé květiny:

KEŘ RŮŽÍ 57 cm

Obr.: KEŘ RŮŽÍ 57 cm

Výzdoba oken

Pokud chcete, aby váš obývací pokoj na jaře okamžitě proměnil, zvažte změnu úpravy oken. Záclony, závěsy a žaluzie ve světlých barvách a veselých vzorech dokážou prostor opravdu rozzářit. A pokud hledáte ještě dramatičtější efekt, zvažte výměnu stávajících okenních krytin za nové vyrobené z průsvitných látek.

Přehozy a polštáře

Jedním z nejjednodušších a nejdostupnějších způsobů, jak aktualizovat váš obývací pokoj na jaro, je přidání nových přehozů a polštářů. Tyto doplňky mohou přidat šmrnc nebo jednoduše přispět k tomu, abyste se ve váš obývacím pokoji cítili pohodlně. Navíc, pokud vás později omrzí, je snadné je vyměnit.

Tip na polštář s jarní tématikou:

Povlak na polštář Vitaus Maseto, 43 x 43 cm

Obr.: Povlak na polštář Vitaus Maseto, 43 x 43 cm

Nejlepší jarní dekorace do ložnice

Existuje mnoho různých způsobů, jak vyzdobit svou ložnici na jaro. Zde je několik našich oblíbených:

Květiny – Přidání čerstvých květin do vaší ložnice je jednoduchý a snadný způsob, jak prosvětlit prostor. Zkuste je naaranžovat do vázy na nočním stolku nebo komodě.

Rostliny – Dalším skvělým způsobem, jak přidat život do vaší ložnice, je začlenění rostlin do výzdoby. Mohou pomoci vytvořit prostor přirozenější a uvolněnější.

Barvy – Rozjasnění stěn novým nátěrem může dát vaší ložnici okamžitou jarní proměnu. Zvažte použití světlých, vzdušných barev, jako je žlutá, zelená nebo růžová.

Doplňky – Několik dobře umístěných doplňků může skutečně změnit celkový vzhled vaší ložnice. Zkuste do prostoru přidat pár nových polštářů, koberec nebo nějaké závěsy.

Textil – Nové barevné povlečení s jarní tématikou, nebo květinový koberec také dodá ložnici jarní nádech.

Vybrat jarní dekorace »

Jarní dekorace do koupelny

Existuje mnoho různých jarních dekorací, které můžete ve své koupelně použít. Můžete zavěsit květiny, velikonoční vajíčka nebo jiné dekorace s jarní tématikou. 

Můžete si také koupit nový sprchový závěs nebo ručníky s jarní tématikou. Chcete-li rozzářit koupelnu, aniž byste utratili spoustu peněz, můžete vymalovat stěny nebo upravit světlé barvy. 

Tip na závěsy do koupelny:

Sprchový závěs Madre Selva Tierra Bella, 180 x 200 cm

Obr.: Sprchový závěs Madre Selva Tierra Bella, 180 x 200 cm

Žlutá nebo světle zelená jsou skvělé barvy pro jarní koupelnu. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli cestu, ujistěte se, že vaše koupelna bude po dlouhé zimě působit jako osvěžující oáza.

Tip na koberečky do koupelny s jarní tématikou:

Koupelnová předložka LADESSA UNI 55x65 cm zelená KELA KL-20444

Obr.: Koupelnová předložka LADESSA UNI 55x65 cm zelená KELA KL-20444

Jarní dekorace do předsíně

Existuje mnoho různých typů jarních dekorací, které můžete použít k předsíni vašeho domova. Zde jsou některé z nejlepších:

Květinové aranžmá

Květiny jsou vždy krásným doplňkem každé místnosti a jsou ideální zejména na jaro. Můžete buď použít jednoduché aranžmá květin ve váze, nebo jít naplno a vytvořit ohromující květinovou expozici.

Velikonoční vajíčka

Velikonoční vajíčka jsou další klasickou jarní dekorací. Můžete je zavěsit ze stropu, umístit na police nebo pláště nebo je použít k dekoraci stolů a jiných povrchů.

Tip na závěsné velikonoční vajíčka:

Villeroy & Boch Spring Fantasy závěsná porcelánová dekorace vajíčko, motýl

Obr.: Villeroy & Boch Spring Fantasy závěsná porcelánová dekorace vajíčko, motýl

Věnce

Věnce jsou oblíbenou dekorací pro všechna roční období, ale krásně vypadají zejména na jaře. Můžete si vybrat věnec s květinami, vajíčky nebo jinými dekoracemi s jarní tématikou.

Záclony a úprava oken

Pokud chcete změnit výzdobu vašeho domova na jaro, záclony a úprava oken jsou skvělým místem, kde začít. Můžete přidat pestrobarevné závěsy nebo zavěsit žaluzie s květinovým vzorem a dát svému domovu svěží nový vzhled.

Vybrat jarní dekorace »

Oblíbené barvy pro jarní dekorace

Jak se počasí začíná oteplovat, je přirozené, že chcete začít s osvěžováním vašeho domova. Pokud hledáte inspiraci, podívejte se na nejoblíbenější barvy pro jarní dekorace.

Některé z nejoblíbenějších barev jara zahrnují odstíny modré, zelené a žluté. Tyto barvy lze použít různými způsoby k rozzáření vašeho domova. Modrá se často používá k vytvoření pocitu klidu a relaxace, zatímco zelená může být použita k vytvoření pocitu přírody a svěžesti. Žlutá je ideální pro vytvoření slunečné a veselé atmosféry.

Pokud chcete letos na jaře přidat do svého domova nějakou barvu, zvažte použití jedné nebo více z těchto oblíbených barev. Můžete je použít na stěny, závěsy, nábytek nebo dokonce jako akcenty ve vaší domácnosti. S těmito barvami můžete vytvořit teplou a příjemnou atmosféru pro jarní období.

Tip na závěsy:

Poloprůhledná záclona Listy

Obr.: Poloprůhledná záclona Listy

Domácí jarní dekorace, jak na ně

Existuje mnoho různých způsobů, jak si můžete vyrobit vlastní jarní dekorace so vašeho domova. Můžete si vybrat, zda uděláte něco jednoduchého, jako je věnec, nebo něco složitějšího, jako je např. malba, nebo ušití povlaků na polštáře s jarní tématikou. Bez ohledu na to, co se rozhodnete udělat, existuje několik základních tipů, které byste měli mít na paměti.

První věc, kterou musíte při výrobě jarních dekorací zvážit, je paleta barev. Obecně je jaro spojeno s jasnými barvami, jako je žlutá, zelená a růžová. Můžete však být kreativní a použít i jiné odstíny, pokud navozují pocit jara.

Jakmile si vyberete barevnou paletu, dalším krokem je rozhodnutí o materiálech, které použijete. Většina jarních dekorací zahrnuje květiny, ale můžete použít i zeleň, listy, bobule a další přírodní materiály. Pokud používáte květiny, nezapomeňte si vybrat květy, které jsou v sezóně.

Posledním krokem je sestavení dekorace. To lze provést různými způsoby, v závislosti na typu dekorace, kterou vyrábíte. Pokud například vyrábíte věnec, budete muset květiny nebo zeleň svázat drátem nebo květinovou páskou. Pokud vyrábíte středový díl, budete muset vytvořit základnu z polystyrenu nebo jiného materiálu a poté k němu připevnit květiny a další prvky.

Podle těchto jednoduchých tipů si můžete vytvořit krásné jarní dekorace, které rozzáří váš domov.

Závěr

Jaro je skvělým obdobím pro osvěžení vašeho domova. Zde je několik tipů, jak si vyzdobit obývací pokoj, ložnici, koupelnu, předsíň a oblíbenými barvami na jarní dekorace.

Jedním z nejlepších způsobů, jak rozzářit svůj obývací pokoj na jaro, je přidat nějaké barevné dekorace. K vytvoření veselé atmosféry můžete použít květiny, balónky nebo fáborky v odstínech růžové, žluté nebo modré. Další možností je pověsit obrázky nebo závěsy s květinovými vzory.

Pokud chcete své ložnici dodat nádech přírody, zvažte použití rostlin jako dekorace. Rostliny v květináčích si můžete postavit na noční stolek nebo komodu, nebo je dokonce můžete zavěsit ze stropu. Pokud nemáte mnoho místa pro rostliny, můžete použít i sušené květy nebo listy.

Pro svěží a jarní koupelnu zvažte použití pastelových barev ve vašich dekoracích. Stěny můžete vymalovat světle růžovou nebo modrou barvou nebo použít bílé akcenty s květinovými vzory. Do místnosti můžete přidat i nějaké kvetoucí rostliny, které ji opravdu rozjasní.

Pokud si chcete jaro vyzdobit předsíň, máte k dispozici mnoho možností. Jedním z nápadů je pověsit obrázky nebo bannery s jarní tématikou. Další možností je použít věnce nebo girlandy vyrobené z květin, listů nebo bobulí. Můžete také přidat nějaké polštáře nebo koberce s jarními vzory.

A konečně, pokud hledáte nějaké nápady, jak vyzdobit svůj domov jarními barvami, zde je několik návrhů. Světle růžová a žlutá jsou skvělé barvy pro stěny, nábytek a akcenty. Můžete také použít zelenou nebo světle modrou pro vytvoření svěží a klidné atmosféry. A nezapomeňte na květiny! Dodávají se v různých barvách, takže si můžete vybrat ty, které dokonale ladí s vaším dekorem.

Pomocí těchto tipů můžete snadno přidat do svého domova jarní náladu. Tak začněte a užijte si nádherné jarní období!

Vybrat jarní dekorace »

TOP produkty z kategorie Dekorace

Podobné články

Jak si zútulnit domov?

Přemýšlíte nad tím, že se vám váš domov nezdá dost útulný? Chtěli byste si jej zútulnit, ale nevíte jak na to? V tomto článku se dozvíte pár tipů, co byste mohli u vás doma udělat jinak. 

Dost často se stává, že jsou domácnosti buď pln...

Tipy, jak zabalit vánoční dárky

Štědrý den se blíží, dárky se množí a vy je možná teprve začínáte balit. Balení dárků je pro někoho noční můrou, někdo zde zase nechává volnou uzdu své fantazii a kreativitě. Máte už tip, jak letos dárky budete balit vy? Pokud ne, v to...

Lapače snů: dekorace nebo cesta k lepšímu spánku?

Lapače snů jsou indiánské artefakty s duchovním účelem. Funkcí lapače snů je chránit spícího před špatnými sny a umožnit filtrování pouze dobrých snů. Lapače snů jsou obvykle vyrobeny z vrbových proutí a kůže, uprostřed visí síť z p...

Jak zútulnit terasu?

Pokud máte to štěstí, že máte doma terasu, pak ji budete chtít maximálně využít a vybavit ji stylovým sezením. Altán je perfektní způsob, jak přidat nějakou strukturu na vaši terasu, a existuje mnoho různých stylů, ze kterých si můžete ...

Jak na podzimní výzdobu domova?

Podzim je roční období, kdy ze stromů opadává listí a teplota začíná klesat. Je to také skvělý čas vyzdobit svůj domov v podzimním stylu. V tomto příspěvku vám dám pár tipů, jak na to. Jedním z nejlepších způsobů, jak si doma navodi...