blog-post image

Lapače snů: dekorace nebo cesta k lepšímu spánku?

Lapače snů jsou indiánské artefakty s duchovním účelem. Funkcí lapače snů je chránit spícího před špatnými sny a umožnit filtrování pouze dobrých snů. Lapače snů jsou obvykle vyrobeny z vrbových proutí a kůže, uprostřed visí síť z přírodních vláken nebo peří. Přicházejí v mnoha tvarech a velikostech a lze je nalézt v různých stylech. Svůj lapač snů si můžete vyrobit i doma!

Co jsou lapače snů?

Lapače snů jsou většinou ručně vyráběné. Věří se, že síť lapače snů zachycuje špatné sny a propouští dobré sny. Lapač snů je zavěšen nad postelí dané osoby. Někteří lidé věří, že lapače snů pocházejí od domorodých Američanů. Lapač snů má význam a symboliku pro mnoho různých kultur po celém světě. V některých kulturách je lapač snů symbolem ochrany. Je také symbolem síly a odvahy. Lapače snů se často dávají jako dárky přátelům a blízkým.

Pokud máte lapač snů, je důležité se o něj starat. Lapače snů mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je dřevo, kůže, peří a korálky. Lapače snů najdete v mnoha různých velikostech a barvách. Některé lapače snů mají dokonce světla.

Tip na lapač snů:

Lapač snů z peří, 50 cm, bílá

Obr.: Lapač snů z peří, 50 cm, bílá

Jak lapače snů vznikly a kde?

Lapač snů používali domorodí Američané po staletí. Lapač snů je obruč, která je pokryta sítí nějakým provázkem. Lapač snů se zavěšuje nad postel nebo do okna. Lapač snů prý zachycuje špatné sny a nechává projít dobré sny.

Domorodí Američané věří, že lapač snů ochrání spáče před zlými duchy. Věří se také, že lapač snů přináší štěstí. Některé indiánské kmeny věří, že lapač snů vytvořila Pavoučí žena. Pavoučí žena je mytologická postava, o které se říká, že naučila lidi tkát sítě. Lapač snů je důležitou součástí indiánské kultury. Lapače snů se často dávají jako dárky. Lapače snů jsou také zavěšeny v kolébkách dětí, aby je chránily před zlými sny.

Jakou funkci má lapač snů?

Lapač snů je indiánskou tradicí. Lapač snů se zavěšuje nad postel nebo do okna. Lapač snů má uvnitř obruč z vrbového proutí s pavučinou. Síť zachytí špatné sny a dobré sny projdou ke spícímu. Lapač snů je obvykle ozdoben peříčky, korálky a dalšími předměty, které mají pro výrobce osobní význam. Lapač snů může vyrobit každý, ale tradičně se dává jako dárek od staršího dítěti.

Dnes jsou lapače snů oblíbenými domácími dekoračními předměty a lze je nalézt na prodej v mnoha obchodech. Používají se také ve školních třídách a léčebných centrech jako způsob, jak podpořit pozitivní snění a kreativní myšlení. Ať už věříte v jejich schopnost zachytit špatné sny nebo ne, lapače snů tvoří krásné a jedinečné dekorace

Předpokládá se, že pavučina lapače snů odfiltruje špatné sny a umožní, aby ke spícímu prošly pouze ty dobré. Lapač snů prý také podporuje pozitivní snění a kreativní myšlení. Ať už věříte v jejich sílu nebo ne, lapače snů tvoří krásné a jedinečné dekorace. 

Tip na lapač snů:

Závěs s peříčky a lapači snů Feathers - 60*5*131cm

Obr.: Závěs s peříčky a lapači snů Feathers - 60*5*131cm

Z jakých materiálů se vyrábí lapače snů?

Lapače snů se obvykle vyrábí s kovovou obručí, omotanou přízí nebo provázkem. Síť lapače snů je vyrobena z nitě nebo provázku a pírka a korálky jsou zavěšeny zespodu.

Existuje mnoho různých materiálů, které lze použít k výrobě lapače snů, ale nejběžnějšími materiály jsou kovové obruče, příze nebo provázek, nit nebo provázek, peříčka a korálky. Lapače snů lze vyrobit i z jiných materiálů, jako jsou mušle, kosti, kameny, dřevo, a dokonce i papír. Důležité je, že lapač snů je vyroben s pečlivostí a záměrem.

Při výrobě lapače snů je důležité vybrat materiály, které pro vás mají význam. Materiály, které používáte, by měly odrážet váš osobní styl a přesvědčení. Pokud vyrábíte lapač snů pro někoho jiného, ​​možná budete chtít vybrat materiály, které pro něj mají zvláštní význam.

Bez ohledu na to, jaké materiály použijete, lapače snů jsou krásné a mocné předměty, které vám pomohou dosáhnout vašich snů. Takže buďte kreativní a bavte se!

Jaké styly lapače snů si můžeme vybrat?

Lapače snů přicházejí ve všech tvarech a velikostech, z nichž každý má svůj vlastní jedinečný účel. Zatímco celkový vzhled lapače snů lze upravit tak, aby se vešel do jakéhokoli domova, existují tři základní styly, do kterých obvykle spadají. Tyto styly jsou tradiční, minimalistické a boho.

Tradiční lapače snů jsou nejoblíbenějším stylem a často se jim vybaví, když lidé pomyslí na lapače snů. Obvykle mají tvar obruče s pavučinou nebo síťovinou uvnitř. Ze spodní části lapače snů visí různé drobnosti, peříčka, korálky a další dekorace. O pavučině lapače snů se říká, že zachycuje špatné sny a zároveň umožňuje průchod dobrým snům. Tradiční lapače snů lze zavěsit nad postel nebo do okna.

Minimalistické lapače snů jsou modernějším pojetím tradičního stylu. Často mají jednodušší design s menším počtem doplňků a dekorací. Síť lapače snů je také méně hustá, takže je spíše dekorativním než funkčním prvkem. Minimalistické lapače snů jsou ideální pro lidi, kteří chtějí vypadat jako lapač snů bez všeho nepořádku. Mohou být zavěšeny v jakékoli místnosti v domě, ale vypadají obzvláště hezky v kancelářích nebo ložnicích.

Boho lapače snů v nich působí svobodomyslnějším dojmem. Často do svého designu začleňují barevné korálky a peříčka. Boho lapače snů jsou obvykle větší než jiné styly a jsou určeny spíše k vyjádření. Mohou být zavěšeny v jakékoli místnosti, ale nejlépe vypadají tam, kde je lze snadno vidět a obdivovat. 

Tip na lapač snů na polštáři:

Bavlněný polštář 019 LAPAČ SNŮ 40x40 cm, Mybesthome Varianta: Povlak na polštář s antialergickou prošívanou výplní, 40x40 cm

Obr.: Bavlněný polštář 019 LAPAČ SNŮ 40x40 cm, Mybesthome Varianta: Povlak na polštář s antialergickou prošívanou výplní, 40x40 cm

Jak si vyrobit lapač snů doma – krok za krokem.

Lapače snů mají prý schopnost zachytit špatné sny a propustit jen ty dobré. Vytvářejí krásné dekorace do každého pokoje a jejich výroba je vlastně docela snadná! S pár komponenty si můžete doma vyrobit svůj vlastní lapač snů.

Budeš potřebovat:

  • Kovová nebo dřevěná obruč (postačí jakákoli velikost!)
  • Příze nebo provázek v různých barvách
  • Peří
  • Korálky
  • Nůžky
  • Lepidlo nebo tavící pistol

Zde je návod, jak to udělat:

  1. Zabalte obruč. Začněte omotáváním příze kolem obruče, dokud není zcela zakrytá. Můžete použít jednu barvu nebo více barev – je to na vás! Až skončíte s omotáváním, svažte konec příze a ořízněte přebytek.
  2. Chcete-li vytvořit síť lapače snů, jednoduše začněte vázat uzly v omotané přízi v pravidelných rozestupech kolem obruče. Jakmile budete mít uvázaných několik uzlů, začněte zaplétat přízi dovnitř a ven z každého z nich, dokud nevytvoříte síťový vzor. Až skončíte, konec příze zavažte a přebytky odstřihněte.
  3. Přidejte ozdoby. Tady můžete být opravdu kreativní! Začněte tím, že do svého lapače snů přidáte peříčka, korálky a cokoli jiného, ​​co chcete. Tyto předměty můžete přilepit nebo jednoduše přivázat provázkem. Jakmile budete spokojeni s tím, jak vypadá, váš lapač snů je hotový. Pověste si ho ve svém pokoji a užijte si svůj krásný nový výtvor. Nyní, když víte, jak vyrobit lapač snů, vyzkoušejte to sami. Jsou to skvělé dárky pro přátele a rodinu, nebo si můžete jeden nechat pro sebe.

Tip na předlohu pro domácí výrobu lapače snů:

Lapač snů - vzor 2 (dřevěné polotovary na kreativní práce)

Obr.: Lapač snů - vzor 2 (dřevěné polotovary na kreativní práce)

Kde v domě se nejlépe hodí lapače snů?

Na tuto otázku neexistuje definitivní odpověď, protože lapače snů lze umístit kdekoli v domě. Někteří lidé však věří, že lapače snů se nejlépe hodí do ložnic nebo poblíž oken, kde může prosvítat slunce a zachytit síť lapače snů. Jiní věří, že lapače snů by měly být zavěšeny blízko dveří, aby mohli zachytit špatné sny předtím, než vstoupí do domu. Nakonec je na jednotlivci, aby se rozhodl, kam chce svůj lapač snů umístit.

Někteří lidé si také rádi věší lapače snů do auta nebo kanceláře. Opět zde není špatná odpověď. Opravdu záleží na tom, čeho chcete dosáhnout zavěšením lapače snů na těchto místech. Pokud se chcete chránit před zlými sny nebo negativní energií, pak můžete lapače snů zavěsit na libovolné místo, kde cítíte, že budou nejúčinnější. Důvěřujte své intuici a umístěte svůj lapač snů tam, kde cítíte, že udělá největší dobro

Existuje nějaký vědecký důkaz, že lapače snů skutečně fungují?

Lapač snů je součástí indiánské kultury již po staletí. Lapač snů se obvykle zavěšuje nad postel a věří se, že zachycuje špatné sny a umožňuje průchod pouze dobrým snům. Co ale o lapačích snů říká věda?

Neexistuje žádný vědecký důkaz, že lapače snů skutečně fungují. Existují však výzkumy, které naznačují, že lapače snů mohou být účinné při snižování nočních můr. Studie provedená s veterány, kteří trpí PTSD, zjistila, že ti, kteří spali s lapači snů, měli méně nočních můr než ti, kteří ne.

I když lapače snů nemusí být schopny doslova zachytit špatné sny, lze je použít jako nástroj, který pomůže snížit noční můry. Pokud vy nebo někdo, koho znáte, trpíte nočními můrami, pověšení lapače snů nad postel může pomoci snížit jejich frekvenci.

Lapače snů jsou krásnou tradicí, která existuje již po staletí. Říká se, že nám pomáhají zachytit naše sny a chrání nás před těmi špatnými. Pokud chcete do svého domova přidat lapač snů, je několik věcí, které byste měli mít na paměti. Za prvé, lapače snů přicházejí ve všech tvarech a velikostech. Najdete je v kulatých nebo kapkovitých tvarech a mohou být dostatečně malé, aby se vešly do dlaně nebo dostatečně velké, aby visely nad postelí. Za druhé, lapače snů jsou obvykle vyrobeny z přírodních materiálů, jako je peří, korálky a kůže. To znamená, že každý lapač snů je jedinečný a má svůj zvláštní význam. Nakonec se lapače snů tradičně zavěšují nad postel nebo do okna. Je to proto, že se věří, že kouzlo lapače snů vám pomůže lépe spát a mít sladké sny.

Pokud máte zájem přidat si domů lapač snů, existuje spousta míst, kde je najdete. Můžete se podívat na místní řemeslné obchody, online prodejce nebo si dokonce vyrobit vlastní. Nezapomeňte si vybrat design, který k vám mluví a má osobní význam. S lapačem snů ve vaší domácnosti budete mít v nadcházejících letech jistotu, že budete mít sladké sny. 

Tip na lapač snů na klíče:

Přívěšek na klíče s lapačem snů  Clayre & Eef

Obr.: Přívěšek na klíče s lapačem snů Clayre & Eef

Závěr blogu

Lapače snů jsou krásnou tradicí, která existuje již po staletí. Říká se, že nám pomáhají zachytit naše sny a chrání nás před těmi špatnými. Pokud chcete do svého domova přidat lapač snů, je několik věcí, které byste měli mít na paměti. Za prvé, lapače snů přicházejí ve všech tvarech a velikostech. Najdete je v kulatých nebo kapkovitých tvarech a mohou být dostatečně malé, aby se vešly do dlaně nebo dostatečně velké, aby visely nad postelí.

Za druhé, lapače snů jsou obvykle vyrobeny z přírodních materiálů, jako je peří, korálky a kůže. To znamená, že každý lapač snů je jedinečný a má svůj zvláštní význam. Nakonec se lapače snů tradičně zavěšují nad postel nebo do okna. Je to proto, že se věří, že kouzlo lapače snů vám pomůže lépe spát a mít sladké sny.

Pokud máte zájem přidat si domů lapač snů, existuje spousta míst, kde je najdete. Můžete se podívat na místní řemeslné obchody, online prodejce nebo si dokonce vyrobit vlastní. Nezapomeňte si vybrat design, který k vám mluví a má osobní význam. S lapačem snů ve vaší domácnosti budete mít v nadcházejících letech jistotu, že budete mít sladké sny. Děkuji za přečtení!

TOP produkty z kategorie Dekorace

Podobné články

Jak si zútulnit domov?

Přemýšlíte nad tím, že se vám váš domov nezdá dost útulný? Chtěli byste si jej zútulnit, ale nevíte jak na to? V tomto článku se dozvíte pár tipů, co byste mohli u vás doma udělat jinak. 

Dost často se stává, že jsou domácnosti buď pln...

Tipy, jak zabalit vánoční dárky

Štědrý den se blíží, dárky se množí a vy je možná teprve začínáte balit. Balení dárků je pro někoho noční můrou, někdo zde zase nechává volnou uzdu své fantazii a kreativitě. Máte už tip, jak letos dárky budete balit vy? Pokud ne, v to...

​​​​​​​Tipy na jarní výzdobu

Konečně to začíná vypadat jako na jaře! Počasí se otepluje, květiny kvetou a vše se začíná probouzet k životu. Toto je ideální období roku, kdy můžete oživit výzdobu vašeho domova a dát vašemu obytnému prostoru nový vzhled. Zde je něko...

Jak zútulnit terasu?

Pokud máte to štěstí, že máte doma terasu, pak ji budete chtít maximálně využít a vybavit ji stylovým sezením. Altán je perfektní způsob, jak přidat nějakou strukturu na vaši terasu, a existuje mnoho různých stylů, ze kterých si můžete ...

Jak na podzimní výzdobu domova?

Podzim je roční období, kdy ze stromů opadává listí a teplota začíná klesat. Je to také skvělý čas vyzdobit svůj domov v podzimním stylu. V tomto příspěvku vám dám pár tipů, jak na to. Jedním z nejlepších způsobů, jak si doma navodi...